Plug-in Hybrid – razuman ministarski odabir


“Uz emisiju CO2 od samo 65 g/km i potrošnju goriva od 2,8 l/100 km, moj novi ministarski automobil emitira u prosjeku 50 g manje CO2 i troši u prosjeku 1,6 litara manje goriva, što je znatno ispod razine mog zadnjeg automobila . Mercedes-Benz S-klase 500 PLUG-IN HYBRID jasno se zalaže za održivu mobilnost i postavlja nove standarde u učinkovitosti i zaštiti okoliša”, objasnio je Winfried Kretschmann ministar predsjednik Baden-Württemberga tijekom predstavljanja svog novog ministarskog automobila. Ključeve mu je predao prof dr Thomas Weber, član Uprave za istraživanje Daimler AG Group i razvoj Mercedes-Benz Cars.

“Iako se ne smatram velikim ljubiteljem automobila, mislim da je fascinantno kako moderna tehnologija može povećati učinkovitost motora bez gubitaka performansi “, rekao je ministar predsjednik Kretschmann.

UDALJENOST Sa svojih 85 kW električnog pogona, novi ministarski automobil može pokriti udaljenost od cca 30 km koristeći samo električnu energiju.

BATERIJA Velika litij-ionska baterija može se puniti izvana, izravno kroz utičnicu za punjenje, te u vožnji tijekom usporavanja i kočenja.

KOMBINACIJA Elektromotor se koristi i u kombinaciji s učinkovitim motorom s unutarnjim izgaranjem, uz mogućnost pojedinačnog ili zajedničkog korištenja.

Prof. Weber predstavio je novi ministarski automobil ministru predsjedniku Baden-Württemberga u sklopu svečanosti početka gradnje novog Daimler testnog i tehnološkog centra u Immendingenu. “S 500 Plug-in Hybrid je prvi od deset PLUG-U hibridnih modela koje ćemo predstaviti tržištu do 2017. Ovo je najbolji dokaz da se performanse i izvanredna učinkovitost međusobno ne isključuju. Vrlo smo zadovoljni što će se naš ministar predsjednik voziti u gotovo bešumnom vozilu, koje se u lokalnom prometu kreće bez štetnih emisija, a većina njegovih službenih putovanja će biti vrlo učinkovita i ekološki vrlo prihvatljiva. ” Prema Weberu, jedan od razloga za proširenje segmenta električnih vozila su i sve stroži standardi emisije u svijetu. “Vjerujemo da će plug-in Hybrid biti uspješna tehnologija za najmanje sljedećih deset godina.”

Unatoč činjenici da je njegov novi ministarski automobil prijateljski orijentiran prema okolišu ministar predsjednik Kretschmann će za poslove u Stuttgartu i njegovoj okolici nastaviti koristiti i B-klase F-CELL, odnosno A klase E-cell. “Jako sam posvećen čuvanju emisije na najnižoj mogućoj razini i zato koristim ova vozila jer su savršena za kretanje gradom i okolicom”, objasnio je Kretschmann.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s