Do srpnja prodano milijun vozila

A 45 AMG (AMG Exklusiv), Jupiterrot; Interieur Schwarz / RED CUT A 45 AMG (AMG Exclusive), jupiter red, interior black RED CUT

Mercedes-Benz predao 149.753 vozila kupcima u srpnju (+ 15,2%). Prodajni rekordni niz nastavljen je na tragu prijašnjih i u srpnju ove godine (1.048.178 jedinica, + 14,7%). Najviše zasluga pripada osobito dobroj prodaji C-klase i segmenta kompaktnih automobila s trokrakom zvijezdom.

REKORD Dostigli smo ovogodišnji milijun već u srpnju. Nikad prije nismo isporučili toliko vozila kupcima kao u prvih sedam mjeseci ove godine. Oko četvrtine njih su C-klasa limuzine i karavani, kaže Ola Källenius, član Upravnog odbora Daimler AG, odgovoran za marketing i prodaju Mercedes-Benz automobila.

U Europi, Mercedes-Benz je još jednom postavio novi prodajni rekord: 457.468 vozila u prvih sedam mjeseci ove godine (+ 11,3%). Prodaja u Njemačkoj od 156.569 jedinica od početka godine bila je iznad razine prethodne godine (+ 6,0%). U srpnju, Mercedes-Benz je prodao 24.178 vozila u Njemačkoj (+ 7,8%), čime brani tržišno vodstvo među premium proizvođačima na domaćem tržištu. Mercedes-Benz je tržišni lider i u Portugalu. Novi prodajni rekord postignut je u Velikoj Britaniji, drugom najvećem Mercedesovom europskom tržištu.

U NAFTA regiji, snažna potražnja za Mercedesovim automobilima je neprekinuta: 31.483 komada isporučeno je kupcima u SAD-u, Kanadi i Meksiku u srpnju (+ 3,9%), od čega 27.526 u SAD-u (+ 1,2% ). U sve tri zemlje rekordi su postavljeni i u srpnju. U Kanadi, Mercedes-Benz je tržišni lider među premium proizvođačima. U azijsko-pacifičkoj regiji također je postavljen prodajni rekord s 332.377 vozila (+ 23,5%). Rast u srpnju bio je još jači po stopi od 30,8% do 47.838 jedinica. U Kini, 29.540 vozila prodano je u srpnju, što predstavlja povećanje od 41,5% u odnosu na isti mjesec prošle godine. Rekordi su također oboreni u Japanu, Južnoj Koreji i Australiji prošlog mjeseca. U Japanu i Australiji Mercedes-Benz je i dalje tržišni lider među premium uvoznicima.

SNAŽAN MJESEC Srpanj je bio još jedan snažan mjesec za kompaktne automobile Mercedes-Benza, s prodajom od 49.973 jedinica A i B-klase, CLA, CLA shooting brakea i GLA (+ 33,0%). CLA je postavio novi prodajni rekord u srpnju i prvih sedam mjeseci ove godine.

Prodaja C-klase porasla je prošlog mjeseca fascinatnih 83,1% na rekordnu brojku od 36.287 jedinica. U azijsko-pacifičkoj regiji, prodaja se više nego utrostručila u usporedbi s istim mjesecom prethodne godine. E-klasa Limuzina postavila je novi prodajni rekord u Kini u prvih sedam mjeseci ove godine. Kina je ujedno i najveće tržište ovog modela. S-klasa održava svoju poziciju kao svjetski najprodavanija luksuzna limuzina. Do kraja srpnja 58.478 jedinica predano je kupcima (+ 1,2%). Rast je u srpnju bio osobito jak u Južnoj Koreji. Kao rezultat globalno snažne potražnje za Mercedes-Benz SUV-ima, prodaja tih modela povećana je u srpnju za 14,8% na ukupno 39.197 vozila. GLA i G-klasa priključile su se srpanjskim rekorderima. Potražnja za GLK je još uvijek vrlo visoka iako je vrlo blizu trenutak lansiranja modela nasljednika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s