Od rujna rezervni dijelovi za Mercedes-Benzove kamione iz 3D printera

Originalni rezervni dijelovi za Mercedes-Benz kamione mogu se naručiti i isporučiti čak i nakon mnogo godina i taj je proces dugogodišnja realnost. U skladu s inovativnošću branda, Mercedes-Benz Trucks je učinio slijedeći korak koristeći najnovije 3D procese printanja plastičnih rezervnih dijelova.

PRVIH 30 Od rujna će se već prvih 30 originalnih rezervnih dijelova iz 3D printera moći naručiti i dobiti pritiskom na gumb.

Brzo, ekonomično, u bilo kojoj količini i uvijek u kvaliteti dosljednoj originalnih specifikacija proizvođača ( “one-piecedemand”).

Korištenjem 3D tehnologija tiska, Mercedes-Benz je učvrstio svoju pionirsku tehnološku ulogu među svjetskim proizvođačima kamiona. “U skladu s našim sloganom ‘kamioni kojima možete vjerovati’, postavili smo ista mjerila za pouzdanost, funkcionalnost, trajnost i gospodarenje za rezervne dijelove iz 3D produkcije, kao i za dijelove iz konvencionalne proizvodnje”, kaže Andreas Deuschle, voditelj marketinga i operacije u službi za korisnike i dijelove Mercedes-Benz Trucks Division. “Međutim, 3D nudi mnogo više mogućnosti, a to je razlog zašto ćemo brzo širiti proizvodnju 3D printanih dijelova.”

PROTOTIPOVI Danas u je Daimleru u upotrebi više od 100.000 3D printanih prototipa dijelova koji su proizvedeni za potrebe pojedinih odjela tvrtke.

“Mi koristimo bogato iskustvo iz 3D procesa tiskanja u gradnji prototipa”, objašnjava Andreas Deuschle. Dostupni rezervni dijelovi sastoje od kvalitetnih plastičnih komponenti. Pokrovi, odstojnici, zračni i kabelski kanali, stezaljke, nosači i upravljački elementi su samo neki od primjera proizvodnje dijelova uz vrhunsku kvalitetu omogućenu procesom 3D ispisa.

POD ŠIFROM Svaki 3D rezervni dio kupac može naručiti, koristeći poseban broj pod kojim je upisan u katalog rezervnih dijelova Mercedes-Benz Trucksa.

Dakle, čak i nakon nekoliko desetljeća, brza opskrba kupca je osigurana putem Mercedes-Benz Logističkog opskrbnog lanca kroz sve prodajne faze – u cijelom svijetu.

Izazov za poslovanje rezervnim dijelovima leži u osiguravanju opskrbe čak i za modele koji se više ne proizvode. To znači da raspon također uključuje rezervne dijelove za koje postoji samo niska potražnja u malim količinama svake godine. Proizvodnja im je, dakle, neekonomična jer proizvodna postrojenja i alati često moraju biti zadržani i održavani godinama. Uz 3D proces izrade ti izazovi su stvar prošlosti, jer svaki 3D rezervni dio je dostupan na zahtjev u kratkom roku u cijelom svijetu. Istovremeno nema skladištenja i mukotrpne prodaje viškova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s