Actrosom dopremljeno božićno drvce britanskoj kraljici

Ove godine bavarski grad Coburg poslao je lijepo, posebno uzgojeno božićno stablo kraljici Ujedinjenog kraljevstva Elizabeti II. Stablo će upotpuniti elegantan i svečani ugođaj u dvorcu Windsor gdje kraljevska obitelj tradicionalno slavi Božić. Nakon svečanog ispraćaja s trga Albertsplatz u Coburgu 12. studenog, Mercedes-Benz Charter Way transportirao je kraljevski božićno drvce preko belgijskog grada Oudenaardea (grad prijatelj Coburga) do dvorca Windsor, gdje je teret stigao tijekom popodneva 15. studenog. Dvanaest metara visoko stablo jele postavljeno je ispred kraljevske rezidencije i raskošno uređeno. Sutra (19. studenog), božićno drvce bit će vidljivoi izdaleka kada će biti uključena božićna svjetala u dvorcu Windsor. Uz kraljevsku rezidenciju kao pozadinu, stvoriti će vrhunski predbožićni ugođaj i svečano raspoloženje.

PAKET Uz kraljevsko stablo isporučeno je i 2000 ručno izrađenih ukrasa.

Staklene ukrase izradila je radionica u Lauschi/Thüringen, gradu koji je međunarodno poznat po svojoj tradiciji puhanja stakla, a stablo je iz šume u vlasništvu vojvode od Saxe-Coburga i Gothe.
Poveznica Coburga i britanskog dvora je daleko dublja i seže sve do sredine 19. stoljeća. Princ Francis Albert August Charles Emmanuel od Saxe-Coburga i Gothe, vojvoda od Saske i pra-pradjeda kraljice Elizabete II, je najpoznatiji sin grada Coburga. Poznat kao Albert, suprug kraljice Viktorije bio je zaslužan što je uveo tradiciju božićnog drvca u Engleskoj 1848. Zbog te povijesne činjenice iz Coburga je britanskoj kraljevskoj obitelji na poklon ponuđeno božićno drvce iz vojvodske šume. S jedne strane, božićno drvce simbolizira povijesnu vezu s britanskom kraljevskom obitelji, ali je i uvod u obilježavanje obljetnice uvođenja tradicije da britanska kraljevska obitelj ima božićno drvce (2018.) i svečanosti u povodu 200. rođendana princa Alberta u 2019.

Pošiljka je zahtijevala specijalističko znanje i opremu: impozantno kraljevsko stablo je dugo 12 metara, teži oko dvije tone i široko je do četiri metra u promjeru. Ukupni volumen 54 m³ je ekvivalent za oko 26 europaleta od kojih svaka sadrži 64 sanduka napitaka – dakle ukupno 1664 sanduka. Uz stablo, bilo je i oko 100 kartonskih kutija 60x40x40 cm veličine s ukrasima, te posebna 120x30x30 cm kutija s ukrasom za vrh stabla.

PREMA GORE Za prijevoz Mercedes-Benz Charter Way koristio je troosovinsku curtainsider poluprikolicu s kliznim mekanim krovom, kako bi se omogućio istovar prema gore.

Vuča je povjerena Mercedes-Benz Actrosu 1845 LS s drugom generacijom OM 471 dizel motora snage 330 kW (449 KS), Big Space L kabinom i bogatom elektronskom opremom kao što su: prediktivni sustav kontrole, tempomat, ESP i Active Brake Assist 3, te veliki broj sigurnosnih sustava pomoći kao što je Lane Keeping Assist i Attention Assist, on-board jedinica Fleet Bord Telematics podrške.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s