Siječanj 2017. – za prodaju Mercedesa najbolji siječanj ikada!

Mercedes-Benz je započeo novu godinu s dvoznamenkastim rastom, to traje već 47. mjeseci. Riječ je o rekordnom razdoblju!

RAST Prošli mjesec je čak 178.467 vozila s trokrakom zvijezdom isporučeno kupcima, što predstavlja rast od visokih 18,3 % više nego u siječnju prije godine dana.

Ujedno, ovo je i najveći rast usporedno gledajući siječanj ikada. U prvome mjesecu ove godine Mercedes-Benz zasjeo je na tron kao premium brand s najviše novih registracija na tržištu, uključujući Njemačku, Švicarsku, Portugal, Japan, SAD i Kanadu.

EUROPA Gledano po tržištima, Mercedes-Benz je povećao svoju prodaju vozila u Europi za 12,3 %, na novu, ujedno i najvišu razinu od 61.670 vozila isporučenih kupcima. U Njemačkoj, najvećem europskom tržištu automobila, prodaja je iznosila 18.017 jedinica u prvom mjesecu ove godine, a to je 14,2 % više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.
VELIKA BRITANIJA Također, Mercedes-Benz je ostvario i dvoznamenkaste stope rasta na tržištima u Velikoj Britaniji, Italiji, Belgiji, Portugalu, Švedskoj i Poljskoj. U azijsko-pacifičkoj regiji, Mercedes-Benz je ostvario impresivnije rezultate s nastavkom snažnog rasta i najboljim prodajnim brojkama ikada! Novi automobil tako je pronašao put do čak 82.583 kupaca, a to predstavlja povećanje od 30,2 posto.
KINA U Kini je zahvaljujući povećanju prodaje od 39,3 %, po prvi puta u jednom mjesecu prodano više od 50.000 Mercedes-Benz vozila. Tako se brojka zaustavila na 58.799 vozila isporučenih kupcima, a to je čak 12.000 jedinica više od prethodnog najboljeg mjeseca. Bestselera modeli u Kini bili su GLC, kao i limuzine C i E klase s produženim međuosovinskim razmakom.
JUŽNA KOREJA Rekordan rast ostvaren je i u Južnoj Koreji, tamo je Mercedes-Benz povećao svoju prodaju za 47%, te također postavio novi rekord za siječanj.
SAD, KANADA I MEKSIKO S druge strane Atlantika isporučeno je 30.001 automobil kupcima u SAD-u, Kanadi i Meksiku. U sve tri zemlje, tvrtka iz Stuttgarta isporučila je rekordan broj automobila s trokrakom zvijezdom tijekom siječnja ikada, više nego ikada prije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s