Nove S-klase same se voze od proizvodne linije do područja utovara

Za službeni početak proizvodnje luksuzne limuzine u Mercedes-Benzovoj tvornici Sindelfingen za prvi model odabran je S 560 4MATIC. Osim posebnog vozila, poseban je i način sklapanje. Naime, zahvaljujući sustavu autonomne vožne vozilo se samo dovezlo do izlaza, te se tada automatski kretalo oko 1,5 kilometra do područja utovara unutar postrojenja. Kako bi se osiguralo da automobil pouzdano dostigne svoje odredište, koristi se novorazvijena tehnologija.

SIMULTANO Kamere zajedno s radarskim i ultrazvučnim senzorima rade simultano sa moćnim softverom, a sve skupa omogućuje autonomno kretanje.

Sada kada su postavljeni tehnički preduvjeti za automatsku vožnju od montažne linije do područja utovara, tvornica Sindelfingen trenutačno upravlja mogućim korištenjem ovog sustava za proizvodnju čitave serije te istražuje njezin daljnji potencijal. Gotove automobile trenutno od montažnih hala do parkirališta voze članovi osoblja, a ta usluga prijevoza iziskuje puno vremena. A testni model uporabe autonomne vožnje pruža mogućnost prikupljanja praktičnog iskustva za budućnost tog režima vožnje na javnim cestama, koje se mogu koristiti za daljnji razvoj.

Nova S-klasa, koja je sredinom travnja proslavila svjetsku premijeru na auto showu u Šangaju, predstavlja mjerilo za učinkovitost i udobnost automobila. Jedna od najznačajnijih novosti je i vrlo učinkovita paleta motora s nizom novih tehnologija koja uključuje i elektrifikaciju pogonskog sklopa. Nezaustavljivi lider u premium segmentu postavlja nove standarde u unutrašnjosti s obzirom na udobnost ili bolje rečeno wellness koji pruža vozaču, ali i putnicima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s