Treći kvartal obilježen novim prodajnim rekordima Mercedes-Benza

Zahvaljujući dvoznamenkastom rastu od 11,0% i 181,791 vozila prodanih u srpnju, Mercedes-Benz je započeo treći kvartal s novim prodajnim rekordom. Od početka ove godine, tvrtka je prodala 1.326.065 vozila (rast od 13,3%). Mercedes-Benz je prvi od premium brandova s brojem novoregistriranih vozila u posljednjih mjesec dana, primjerice na tržištima Njemačke, Italije, Belgije, Švicarske, Portugala, Tajvana i Kanade.

NAJZNAČAJNIJA REGIJA Europa je i dalje bila najveća prodajna regija za Mercedes-Benz, s ukupno 76.153 prodanih automobila u srpnju (+10,4%).

U prvih sedam mjeseci ove godine isporučeno je 560.273 jedinica kupcima u Europi (+9,1%). Više od trećine automobila prodanih u Europi u srpnju otišlo je klijentima u Njemačkoj (26.679 jedinica, +8,7%).

S porastom prodaje od 64,6%, E-klasa limuzina i karavan dali su veliki doprinos uspjehu Mercedes-Benza u srpnju. Ukupna prodaja tih dvaju modela zaustavila se na 28.693 jedinica širom svijeta, više nego ikad prije u srpnju. Najveće prodajno tržište za E-klasu je Kina, gdje je verzija E-klase s dugim međuosovinskim razmakom posebno popularna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s