Svjetska premijera: Mercedes-AMG projekt ONE

Mercedes-AMG Project ONE će slaviti svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu. Po prvi put jedan trkaći automobil će pokazati najnoviju i učinkovitu hibridnu tehnologiju Formule 1 koja stiže ravno sa trkaće staze na cestu i predstavlja vrhunac 50. godišnjice AMG-a.

UČINKOVITOST Ovaj hibrid visokih performansi navodno proizvodi više od 1.000 KS i postiže najveće brzine iznad 350 km/h. Kombinira izvrsne performanse za utrke i hibridnu tehnologiju Formule 1 uz primjernu učinkovitost. Ovo je prvi takav automobil na svijetu.

Složeni razvojni rad proveden je u uskoj suradnji sa stručnjacima Formule 1 kod Mercedes-AMG High Performance Power trains u Brixworthu i Mercedes-AMG Petronas Motorsport timom u Brackleyu. Zajedno s AMG GT konceptom, Mercedes-AMG Project ONE pruža još jedan uvid u buduću strategiju učinkovitosti hibridnog pogona sportskih automobila unutar Mercedes-Benza.

POGON Pogon se sastoji od visoko integrirane i inteligentno umrežene jedinice koja uključuje jedan hibridni, turbopunjeni motor s unutarnjim izgaranjem s ukupno četiri električna motora. Jedan je integriran u turbopunjač, drugi je ugrađen izravno na motor s izgaranjem s priključkom na kućište radilice, a dva preostala motora voze prednje kotače.

1.6-litarski V6 hibridni turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem i integriranim električnim motorom može postići i preko 11.000 o/min, što je trenutačno jedinstveno za bilo kakvo vozilo u pokretu. Međutim, mogao bi se on zavrtjeti i brže, no trenutačno ovo je limit za veću dugovječnost i korištenje komercijalno dostupnog Super Plus benzina umjesto trkaćeg goriva.

Na prednjoj osovini će biti i dva 120 kW elektromotora. Svaki je povezan s prednjim kotačem preko reduktora. Prednja osovina s potpuno električnim pogonom omogućuje pojedinačno ubrzanje i kočenje svakog prednjeg kotača, a time i selektivnu raspodjelu zakretnog momenta (vektora zakretnog momenta) za osobito visoku razinu dinamike vozila.

Svaki električni motor kontrolira vlastita elektronika koja se nalazi u neposrednoj blizini elektromotora u podu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s