Koncept EQV na premijernoj vožnji ulicama luke u Barceloni

Na Salonu automobila u Ženevi, početkom ožujka, predstavljen je prvi svjetski potpuno električni premium MPV ili bolje rečeno kombi. S konceptom EQV, Mercedes-Benz je pokazao kako budućnost bez emisija može izgledati u ovom segmentu.

Sada je koncept EQV završio svoju prvu javnu vožnju na cestama u okviru luke Barcelona. Vozilo je jednako namijenjeno obiteljima, sportskim entuzijastima ili kvalitetnim uslugama prijevoza. Tijekom vožnje koncept EQV izazvao je uzbuđenje prolaznika u gradu mode i dizajna. Poseban utisak ostavila je tipična EQ rešetka hladnjaka zajedno s LED svjetlima.

Osim atraktivnog dizajna, koncept EQV posebno je usmjeren na praktičnu, svakodnevnu i lokalno orijentiranu elektromobilnost bez emisija.

RASPON Tehničke karakteristike uključuju raspon do 400 kilometara i integriranu funkciju brzog punjenja.

PUNJENJE To znači da dovoljno energije za prelazak oko 100 kilometara može se napuniti za oko 15 minuta.

Vozilo nudi i najveću moguću razinu udobnosti u unutrašnjosti i maksimalnu funkcionalnost. Koncept EQV vozi se preko prednje osovine pomoću kompaktnog električnog pogona snage 150 kW. A uz maksimalnu brzinu od 160 km/h, osigurava i vrhunski užitak u vožnji izvan grada. Energiju isporučuje litij-ionska baterija kapaciteta 100 kWh.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s