Mercedes-Benz i Telefónica prave prvu svjetsku 5G mrežu za proizvodnju automobila

Zajedno s telekomunikacijskom tvrtkom Telefónica Deutschland i mrežnim dobavljačem Ericsson, Mercedes-Benz Cars postavlja prvu svjetsku mobilnu mrežu 5G za proizvodnju automobila u svojoj tvornici 56 u Sindelfingenu.

Kao dio inovacijskog projekta koji se prostire na površini od više od 20.000 m2, prvi se put implementira 5G standard mobilne komunikacije u tekuću proizvodnju. Stečeno iskustvo aktivno će se ugraditi u planove za buduću primjenu u drugim postrojenjima. Postavljanjem ove prekretnice partneri u suradnji osiguravaju da 5G standard budućnosti postane stvarnost za Njemačku industriju.

BRZA OBRADA S 5G mrežom mogu se vrlo brzo obraditi ogromne količine podataka potrebnih za različite testne scenarije koje uključuju automobili budućnosti.

Razvoj vlastite infrastrukture donosi mnoge prednosti i igra važnu ulogu u implementaciji pametne proizvodnje za budućnost. Korištenje najmodernije 5G mrežne tehnologije omogućuje Mercedes-Benzu, između ostalog, optimizirati postojeće proizvodne procese u tvornici. To uključuje, na primjer, povezivanje podataka ili praćenje proizvoda na liniji za sklapanje.

Nadalje, standard mobilnih komunikacija povezuje proizvodne sustave i strojeve na inteligentan način, čime se podupire učinkovitost i preciznost proizvodnog procesa. Daljnja prednost korištenja lokalne 5G mreže je da osjetljivi podaci o proizvodnji ne moraju biti dostupni trećim stranama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s