Dizelski motor Mercedes-Benza C 300 d gotovo ne ispušta NOx

Značajno smanjena emisija NOx je karakteristična značajka vozila koja su certificirana prema Euro 6d-TEMP standardu. Svi osobni automobili marke Mercedes-Benz koji se mogu naručiti s dizelskim motorom sada ispunjavaju ovaj zahtjev. Nadalje, Mercedes-Benz trenutno ima čitav niz vozila na tržištu koji već zadovoljavaju stroži Euro 6d standard, a koji će tek od 01.01.2020. biti obavezan.

Odluka donesena na početku desetljeća za razvoj potpuno nove generacije dizelskih motora daje rezultate. Inovativne tehnologije koje se provode u procesu osiguravaju niske emisije NOx.

NOVA NORMA Prelaskom na novu generaciju motora svi novi Mercedes-Benz osobni automobili koji su dostupni za narudžbu sada su u skladu s normama Euro 6d-TEMP ili Euro 6d.

Granične vrijednosti za NOx u ispitivanjima emisija za Euro 6d su također niske i iznose 80 miligrama po kilometru tijekom ispitivanja u RDE (emisije u stvarnim vožnjama). To znači da vozilo također ne smije premašiti granicu pod najtežim mogućim kombinacijama RDE uvjeta – na primjer, s velikim opterećenjem, u brdovitoj topografiji, te u nepovoljnim temperaturama i prometnim uvjetima. Ograničenje se odnosi ne samo na nova vozila, već i na vozila s više od 100.000 kilometara.

FANTASTIČNO Rezultati stvarnih testova na cestama često ostaju znatno ispod granice od 80 miligrama po kilometru, što potvrđuju i neovisna mjerenja.

Prema trenutnom izdanju stručnjaka “Auto motor und sport”, mjerenja emisije na dvanaest ispitnih vozila različitih marki rezultirala su testiranim Mercedesom C 300 d koji prema riječima ovog časopisa “gotovo ne emitira NOx”. Rezultati mjereni na vozilu Mercedes-Benz C 300 d (kombinirana potrošnja goriva 5,6-5,0 l/100 km, kombinirana emisija CO2 147-133 g/km) preciznije su navedeni u članku: „Auto ispušta sitnih 13 miligrama NOx“.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s