Daimler i BMW zajednički razvijaju autonomnu vožnju

Daimler AG i BMW Group pokreću suradnju na automatiziranoj vožnji: predstavnici dviju tvrtki potpisali su ugovor o dugoročnoj strateškoj suradnji, koji će se fokusirati na zajednički razvoj tehnologija nove generacije za sustave pomoći vozačima, automatsku vožnju na autocestama i automatizirano parkiranje.

NASTAVAK Planirani su i daljnji razgovori o proširenju suradnje na više razine automatizacije u urbanim područjima i gradskim središtima.

To naglašava dugoročnu i trajnu prirodu suradnje ova dva, možemo reći rivala, a koja će se proširiti kako bi obuhvatila skalabilnu platformu za automatsku vožnju. Neisključiva suradnja otvorena je i drugim OEM-ovima i tehnološkim partnerima.

LANSIRANJE Ključni cilj suradnje je brzo lansiranje tehnologije na tržište, za koju se očekuje da će se pojaviti u sustavima osobnih automobila za privatne kupce 2024.

Dvije će tvrtke samostalno implementirati tehnologije u svojim serijskim automobilima. U suradnji će sudjelovati više od 1.200 stručnjaka, često u mješovitim timovima. Oni će biti smješteni u Mercedes-Benz tehnološkom centru (MTC) u Sindelfingenu, Daimlerovom centru za testiranje i tehnologiju u Immendingenu i BMW Group Autonomous Driving Campusu u Unterschleissheimu, u blizini Münchena. Razvijat će skalabilne arhitekture za sustave pomoći vozačima, uključujući senzore, kao i zajednički podatkovni centar za pohranu podataka, administraciju i obradu te razvoj funkcija i softvera.

SIGURNOST Uz Aptiv, Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, HERE, Infineon, Intel i Volkswagen – BMW Group i Daimler objavili su dokument pod nazivom Sigurnost na prvom mjestu za automatsku vožnju.

Osim što pokriva sve relevantne sigurnosne metode za automatsku vožnju SAE razine 3/4, rad uvodi sustav sljedivosti, koji se proteže od primarnog cilja – biti sigurniji od prosječnog vozača – sve do pojedinačnih sigurnosnih ciljeva različitih komponenti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s