Mercedes-Benz Guard: Više od 90 godina posebne zaštite

Luksuzni komfor, opsežne mogućnosti individualizacije i integrirana tvornički maksimalna zaštita: to je ono za što se zalaže za Mercedes-Benz Guard. Prvi Mercedes-Benz automobil s posebnom zaštitom bio je prestižni Pullman, limuzina u seriji Nürburg 460 (W 08) predstavljena 1928. Ovo vozilo i dva oklopna Pullmanova modela 770 “Grand Mercedes”, koje je naručio japanski car 1930., bili su originalni primjeri koncepta koji je usavršavan do danas.

POVJERENJE Više od devet desetljeća vlade, kraljevi, carevi i tvrtke ulijevaju povjerenje u posebna zaštitna vozila koja nose svjetski poznatu zvijezdu.

Aktualni Mercedes-Benz Guard modeli pružaju maksimalnu zaštitu do klase VR10 i visoko su sofisticirani na najvišoj tehničkoj razini.

Tvornica Guard također nudi brojne mogućnosti individualizacije. S jedne strane, posebni zaštitni modeli zadovoljavaju najviše standarde zaštite dostupne za civilna vozila, a s druge strane putnike zasipaju udobnošću S klase, najvećom aktivnom i pasivnom sigurnošću i neograničenom svakodnevnom prikladnošću.

Primjerice, svi zaštitni elementi za vrata, stražnji zid, bočne dijelove, krov i vatrozid ne ugrađuju se naknadno, već su ugrađeni i integrirani u karoseriju u zasebnom proizvodnom procesu od samog početka. U tu svrhu modeli iz obitelji Guard osmišljeni su i razvijani zajedno s nezaštićenim inačicama od samog početka.

TRENINZI VOŽNJE Trening sigurnosti za vozače Mercedes-Benz Guard vozila upoznaje kupce i vozače s upravljačkim modulima automobila i uključen je u cijenu vozila.

Mercedes-Maybach S 650 Pullman je uzor vrhunskog luksuza. On kombinira velikodušnu prostranost s jedinstvenim dodirima interijera. VIP putnici koji sjede u smjeru putovanja imaju standardna dva sjedišta i mogu uživati u najvećem prostoru za noge u ovom segmentu. U tipičnom Pullmanovom stilu, dva dodatna stražnja putnika sjedaju na suprotna sjedala.

Kao što je to slučaj s legendarnim Mercedes-Benzom 600 Pullmanom (W 100), velikodušne dimenzije Mercedes-Maybach S 650 Pullman naglašavaju njegov poseban status. Duljina od oko 6500 milimetara, Pullman je za čak 1053 milimetra duži od Mercedes-Maybach S-klase. Međuosovinsko rastojanje je izvanrednih 4418 milimetara. S 1598 milimetara visine, Pullman je također 100 milimetara viši od Mercedesa S klase i pruža osjetno više prostora za glavu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s