Mercedes-Benz VISION AVTR, u suradnji s tvorcima filma Avatar

Konceptno vozilo Mercedes-Benz VISION AVTR, predstavljeno na CES 2020. u Las Vegasu, na do sada neviđen način povezuje ljude, stroj i prirodu. Automobil je predstavljen u suradnji s filmašem i tvorcem filma Avatar, Jamesom Cameronom.

PARTNERSTVO Mercedes-Benz VISION AVTR rezultat je globalnog partnerstva između Mercedes-Benza i AVATAR filmova.

Tehnologija organske baterije izrađena je od materijala koji se može reciklirati. VISION AVTR konceptno vozilo koristi revolucionarnu tehnologiju akumulatora razvijenu s organskom ćelijom koja se temelji na grafenu. Materijali akumulatora mogu se kompostirati i stoga ih je u potpunosti moguće reciklirati. Na taj način, elektromobilnost postaje neovisna o fosilnim resursima. Pri tome Mercedes-Benz naglašava visoku važnost budućeg “kružnog gospodarstva” u sektoru sirovina.

Mercedes-Benz VISION AVTR proučava mobilnost daleke budućnosti kombinirajući održivost s digitalizacijom, kao i ljude i strojeve s okolinom. Konceptno vozilo opisuje poželjnu budućnost mobilnosti u kojoj čovjek, priroda i tehnologija više nisu oprečni, već su u harmoniji jedni s drugima. Riječ je o viziji automobila s nulom emisije.

Holistički koncept VISION AVTR kombinira dizajnerske elemente interijera i eksterijera te korisničko iskustvo na jednom potpuno novom nivou. Dizajnerski jezik nadahnut prirodom karakterizira izgled konceptnog vozila. Rastegnut, sportski dizajn koji se spaja sa sferno izraženim kućicama na kotačima.

ZAKRILCA 33 višesmjerna pomična zakrilca – “bionske zaklopke” – na stražnjem dijelu vozila omogućavaju potpuno novu interakciju VISION AVTR s okolinom.

Unutrašnjost VISION AVTR pruža iznenađujuće originalno korisničko iskustvo. Izbor izbornika projiciran na dlan ruke omogućava putniku da intuitivno bira između različitih funkcija. Na primjer, vozač može odabrati opciju za istraživanje fiktivnog svijeta filma Pandora iz AVATAR-a iz različitih perspektiva.

Višenamjenski upravljački element na središnjoj konzoli omogućuju vozaču intuitivno upravljanje vozilom jednostavnim postavljanjem ruke. Novi pogon, u kombinaciji s rasporedom osi, omogućuje ne samo kretanje prema naprijed i natrag, već i dijagonalno. Za razliku od klasičnih vozila, VISION AVTR može se kretati bočno za oko 30 stupnjeva, aludirajući na takozvani “pokret rakova” koji također daje konceptom vozilu visoku okretnost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s