B-klasa. Obiteljska oaza

Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive, (W 242), 2013

Vječiti problem konstruktora automobila je kako pomiriti sve želje i potrebe vozača i putnika. Kako automobil učiniti udobnim – a stabilnim, velikim i prostranim – a još uvijek aerodinamičnim, brzim i snažnim – a štedljivim,…. i tako unedogled. Bezbroj kompromisa određuje kako će automobil u konačnici izgledati i kakve će mu biti vozne osobine.
Jedan od automobila koji je uspješan spoj kompromisa je Mercedesova B klasa. Nastala je na platformi A klase 2005. Godine kao nastavak niza i popunjavanje praznine između gradski profilirane A klase i klasične limuzine C klase. Bila je namijenjena mladima koji aktivno žive, provode svaki trenutak u prirodi i kojima je i automobil član obitelji. Visoko sjedenje, prozračna unutrašnjost i sva Mercedesova oprema,a još uvijek u gabaritima koji ne otežavaju gradski život. Upravo zbog toga B klasa je jedan od traženijih Mercedesovih rabljenih modela.


Prošle jeseni stigao je novi model koji je ukazao na smjer u kojemu će Mercedes ovih godina ići. Izgledom se još više približila A klasi koja je predstavljena proljetos i sada predstavlja njenu monovolumensku izvedenicu. Postignut je sklad oblika i veličine, pa čak i pomalo sportska priljubljenost uz cestu što svakako raduje ljubitelje oštrije vožnje koji će sigurno odabrati model 250 s 211 konjskih snaga. Ostali su motori u rasponu od 109 konjskih snaga do već spomenutih 211, a nedavno je predstavljena i Electric Drive izvedba s nultom emisijom štetnih plinova.

Mercedes-Benz B-Class Electric Drive in New York 2013 (Word Premiere at NYIAS 2013)
Pet sjedala, pet vrata, 485-1545 litara prtljažnog prostora i sve to unutar 436 centimetara upravo su ono što suvremene obitelji traže od automobila.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s