ML zadovoljava pooštrene kriterije sigurnosti

M-Klasse
Do sada je sigurno bio najomiljeniji u Mercedesovoj terenskoj ponudi, ali sada se može reći i da je najsigurniji – ML (ili M klasa – ovisno o tržištu). Nakon što je svoje sigurnosne karakteristike potvrdio na Euro NCAP testu i U.S. NCAP testu osvojivši po pet zvjezdica, ML je zadovoljio i pooštrene kriterije Institute for Highway Safety (IIHS). Uz europske i američke NCAP zvjezdice okitit će se i s „Top SafetyPick+“ i postati jedno od rijetkih vozila sa sigurnosnim hat-trickom. Pooštrena IIHS testiranja su uključivala i „small-overlap test“ sudar pri brzini od 64 km/h s površinom udara od 25 posto, što simulira djelomično uspjeli pokušaj izbjegavanja izravnog sudara. Ovaj i još četiri dosadašnja testa (izravni sudari s 25% i 40%, bočni sudari, udari straga i prevrtanje) Mercedes Benz ML je uspješno svladao i potvrdio svoju vodeću sigurnosnu poziciju u klasi.


Osim na pasivnoj sigurnosti koja je sada trostruko potvrđena, Mercedesovi stručnjaci svakodnevno neumorno rade i na aktivnoj sigurnosti usavršavajući elektronske sustave koji su ugrađeni u njihove modele, pa tako i u ML-a. Serijska oprema je elektronski nadzor kočnica BrakeAssistSystem, a kao opcija dostupan je i BAS Plus koji dodatno poboljšava reakcije u slučaju neposredne opasnosti od sudara. Također, u serijskoj opremi su i AttentionAssist koji prevenira eventualne nezgode nadzorom pada tlaka u gumama, te posebnim prilagodljivim kočionim svjetlima. Kao opcija dostupni su i nadzor napuštanja vozne trake i aktivna glavna svjetla.

ML 63 AMG
ML je dostupan u nekoliko izvedbi s motorima u rasponu od 204 do čak 557 konjskih snaga uz beskonačne mogućnosti personalizacije paketa opreme i uređenja unutrašnjosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s