Isporučen prvi Euro VI Unimog

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Unimog, nezaustavljivi specijalni kamion s najviše nadogradnji i funkcija ušao je u odabrano društvo ekološki osviještenih vozila i ponosno nosi oznaku EuroVI. Koliko je filozofija Unimoga pogođena potvrđuje njegov opstanak na tržištu kojim suvereno vlada već nekoliko desetljeća. Dokazao se kao komunalno vozilo, vatrogasni jurišnik, vojni kamion, spasilačko vozilo, ali i kao relijaš na zahtjevnom rallyu Paris-Dakar. Kroz godine je osvojio brojne titule i gotovo sva svjetska tržišta jer njegova jedinstvena funkcionalnost je ostala enigma i za konkurenciju.

Ove je godine na tržište stigla najnovija generacija s dodatno poboljšanim karakteristikama, a prije nekoliko dana isporučen je i prvi Unimog koji zadovoljava strogu europsku ekološku normu EuroVI. Radi se o Unimogu U423, proizvedenom u pogonu u Wörthu za potrebe građevinsko-komunalne tvrtke Rosinsky iz njemačkog Winsena. Unimog će koristiti za obavljanje svakodnevnih zahtjevnih poslova, a već je pripremljen za intervencije ovosezonske zimske službe. Pokreće ga motor sa 231 konjskom snagom , a u ponudi su i BlueEfficiency EuroVI motori s preko 300 konjskih snaga, ovisno o željama i potrebama kupaca. Naime, svaki je Unimog gotovo unikatan jer se prilikom naručivanja temeljito proučavaju poslovi koje će obavljati i odabire sukladna oprema kako bi se postigla maksimalna učinkovitost. Unimog je zbog toga opremljen i posebnom hidraulikom, te VarioPower sustavom koji kontrolira sve dodatnu opremu, ali i pomaže vozaču u zahtjevnim manevrima. Vozač može birati hoće li koristiti klasične mehaničke sustave upravljanja ili će posao povjeriti visokosofisticiranoj hidraulici.
Unimog je do sada imao epitet „All-year-all-rounder“, a sada se svemu može dodati ekološka zelena nota jer sa smanjenom potrošnjom i emisijom štetnih plinova ušao u društvo odabranih visokoučinkovitih a ekološki osviještenih kamiona s Mercedesovim znakom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s