Električni Smart osvojio Kinu

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nakon europskog, američkog, kanadskog i japanskog tržišta električni Smart stigao je i na kineske ceste. Predstavljanjem na Guangzhou Motor Showu, Kina je postala četrnaesto tržište na koje je lansiran, a dosadašnji rezultati obećavaju svijetlu budućnost. Naime SmartFortwo Electric Drive je u nepunih godinu dana postao lider segmenta, a na pojedinim tržištima ostvaruje tržišni udio od čak 40 posto. Zanimljivo je da je čak 93 posto kupaca i preporučilo Smart Electric Drive.

S obzirom na prenapučenost kineskih gradova i ogromni problem zagađenja zraka ispušnim plinovima, SmartFortwo Electric Drive s nultom emisijom štetnih plinova nameće se kao idealno rješenje. Nije samo nulta emisija Smartova prednost, jer elektromotor snage 55 kW isporučuje i 130 Nm okretnog momenta, tako da „gradsku“ brzinu od 60 km/h iz mirovanja dostiže za samo 4,8 sekundi. Ubrzava sve do najveće brzine od 125 km/h, a litij-ionske baterije kapaciteta 17,6 kWh osiguravaju autonomiju od 145 kilometara. Ovaj potpuno europski automobil nastaje u Smartovoj tvornici u francuskom Hambachu, baterije isporučuje Deutsche ACCUmotive (Daimlerov jonit venture s Evonikom), a elektromotore EM-motive (Daimlerov jonit venture s Boschom).

smart electric drive

SmartoFortwo Electric Drive je prvi potpuno električni europski automobil koji dolazi na kinesko tržište, a globalnu popularnost potvrđuje i činjenica da je Smart prisutan na 46 tržišta širom svijeta. Uz Njemačku i Italiju, upravo je Kina jedno od tržišta s najvećim porastom i respektabilnim tržišnim udjelom. Uz poticajne mjere kineske vlade prema alternativno pogonjenim automobilima, za očekivati je da će Smartove brojke na jednom od najzanimljivijih automobilskih tržišta svakim danom bivati sve veće.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s