Schumacher u C klasi: Elektronika je došla do savršenstva

Michael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive

Michael Schumacher, višestruki svjetski prvak u Formuli 1 i nositelj većine rekorda vezanih uz ovo natjecanje imao je prigodu na testnoj stazi SimCity u Sindelfigenu iskušati novu, još uvijek zakamufliranu C klasu. Osim kao vrhunski vozač Michael je poznat i kao odličan suradnik mehaničarima i inženjerima jer vrlo precizno locira i ukazuje na eventualne probleme. Stoga je i razumljivo da su mu Mercedesovi stručnjaci povjerili testiranje nove C klase s naglaskom na provjeru elektronskih sigurnosnih sustava sjedinjenih u Intelligent Drive koji pomažu vozaču u izbjegavanju opasnosti i nezgoda.

Iako se mnogi zaklinju u svoje vozačke sposobnosti i smatraju elektroniku nepotrebnom, Schumacher ima sasvim oprečno mišljenje: „ Nitko ne može biti 100 posto koncentriran na vožnju i prometne situacije. Ponekad je dovoljan samo trenutak nepažnje i zato bezrezervno podržavam elektronske sustave za asistenciju u osobnim automobilima.“ Objasnio je i zašto: „Elektronika nikada nije odsutna i nikada nije umorna. Kod nje nema zakašnjele reakcije. A upravo to spašava život.“ Mercedes je Intelligent Drive sustav doveo do stupnja visoke iskoristivosti i otklonio sve one nedostake koji su pojedine dijelove opterećivali tijekom razvoja. Otklonjeni su problemi s veličinom uređaja, s vremenom reakcije, moguće negativne pojave u ponašanju vozača,… tako da je elektronika postala nevidljivi i nečujni anđeo čuvar na cestama. „Mercedes je ovom generacijom Intelligent Drivea otvorio novo poglavlje automobilske povijesti i još jednom potvrdio svoju poziciju pionira sigurnosti“ – zadovoljno je potvrdio i Jochen Hermann voditelj programa sustava asistencije. Schumacher i Hermann intenzivno su razmijenili mišljenja o Mercedesovoj sigurnosnoj filozofiji, te strategiji unapređenja u budućnosti.

Michael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive

Dragocjena su bila zapažanja višestrukog svjetskog prvaka i jednog od najboljih vozača u povijesti o brzini reakcije elektronike, glasnoći zvučnih upozorenja, trenutku do kojega elektronika „pušta“ vozača i slično. Jochen Hermann je naglasio kako samo jedno testiranje Michaela Schumachera  zamjenjuje milijune kilometara simulatora jer „ne samo da senzacionalno precizno upravlja automobilom, nego i savršeno razumije tehnologiju ugrađenu u automobil.“  Schumacher također nije skrivao zadovoljstvo Mercedesovim poslom, a osobito ga je obradovalo da vrhunski sustavi nisu rezervirani samo za S klasu, nego da su za svakodnevnu upotrebu dostupni i na modelima poput C klase.

Michael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive

Plodove ove zanimljive suradnje uživat će uskoro vlasnici nove C klase, ali i drugih Mercedesovih modela, jer kada je sigurnost u pitanju, Mercedes ne priznaje kompromise.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s