Najbolji auti u 2014. – S i G klasa

Auto Motor und Sport jedna je od najutjecajnijih revija u automobilskom svijetu. Njemački dvotjednik već dugi niz godina je i organizator izbora najboljeg automobila na svijetu „The best car of the year“ u kojemu tradicionalno sudjeluju brojni čitatelji revije i njihova portala.

U ovogodišnjem je glasovanju sudjelovalo 115.285 čitatelja koji su dali glasove najboljima u nekoliko automobilskih kategorija, a Mercedes-Benz je u dvjema proglašen najboljim. Kako se moglo i očekivati, svoju dominaciju klasom luksuznih automobila nova je S klasa potvrdila i u ovom natjecanju. Automobil koji je potpuno pomaknuo tehnološke granice, koji nudi najsuvremeniju sigurnosnu opremu, koji troši poput nekog modela iz kompaktnog segmenta, i na ka kraju automobil koji sam sigurno dolazi do odredišta nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Uz sve to, nova S klasa je automobil koji „čita“ cestu i prilagođava postavke ovjesa onome što slijedi, tako da je karoserija na ulasku u zavoj u najboljem položaju koji jamči sigurnost, ali i vrhunsku udobnost. Bogata ponuda motora i još bogatija ponuda opreme učinili su je popularnom  i traženom na svim kontinentima, što su u ovogodišnjem izboru potvrdili i čitatelji Auto Motor und Sporta.

I dok je pobjeda S klase bila očekivana, svojevrsno iznenađenje je titula najboljeg u kategoriji off-road vozila koja je pripala 35-godišnjaku, Mercedesovoj G klasi. Podsjetimo G klasa je na tržištu još od 1979. i od tada se, ruku na srce, nije previše mijenjala. Dakako, da su Mercedesovi stručnjaci osvježavali izgled, ponudu motora i obogaćivali opremu, ali osnova je ostala ista od 1979. do danas. Posljednji vrlo decentni facelift dogodio se prije gotovo dvije godine, ali prepoznatljivi kutijasti oblik, ravne staklene plohe i robusni izgled odolijevaju vremenu. G klasa je dugi niz godina omiljeno prijevozno sredstvo vojske i policije, pa je tako polovinom prošle godine i švicarska vojska odlučila s preko 4.000 komada obnoviti svoj vozni park i nastaviti tradiciju korištenja G klase. Snažne motore doradio je i AMG, ugradivši i bogatu opremu, a Mercedesov Guard odjel i balističku zaštitu čime je G klasa postala obavezni dio voznog parka velike većine državnika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s