Unimog – vozilo za pustolove, ali i romantike


Sposobnosti Mercedes-Benzovog Unimoga su desetljećima neupitne. Dokazao se na radilištima širom svijeta, na najzahtjevnijoj utrci od Pariza do Dakra, u brojnim humanitarnim misijama, kao i u svakodnevnim poslovima komunalnih službi. No, Unimog može imati i drugo lice.
Osim teškog radnika, može biti pustolov, ali i veliki romantik. Jedan takva, romantično-pustolovni Unimog na putu je oko svijeta. U njemu su Jennifer (36) i Peter (41) Glas koji od travnja prošle godine proslavljaju svoje vjenčanje putujući oko svijeta. Odabrali su Unimog 1300L proizveden 1986. i posebno ga opremili za putovanje daleko od civilizacije. Uz sebe imaju zalihu od 540 litara goriva i 180 litara vode, solarno napajanje električnom energijom, te bezbroj sitnica koje bi im mogle zatrebati tijekom života u njihovom novom domu na kotačima. Simbolično su ga nazvali „Glaarkshouse“ iz kombinacije Jenniferinog sadašnjeg i djevojačkog prezimena – Glas i Parks. Velika je avantura započela u travnju prošle godine, a za njima su već Jugoistočna Europa, fascinantni krajolici turske Antalije, nepristupačne vrleti Irana, nezaboravni tjedni u Perziji i pijesci omanske pustinje. Što su tereni bili teži i zahtjevniji, Unimog je bolje pokazivao svoje sposobnosti.

Usput su Jennifer i Peter pomagali vozačima koji su zapeli zbog neodgovarajućeg ili nedovoljno pripremljenog vozila i uvjerili se da su odabrali pravo vozilo za put. „Kada smo se pripremali znali smo da nam treba vozilo za popeti se na krov svijeta, a onda je odabir samo jedan. Nismo pogriješili“ – jednoglasni su supružnici Glas.
Ovih su dana u Indiji gdje se bore s prometnim kaosom i pripremaju se za jednu od najzahtjevnijih dionica na putovanju koja će ih provesti kroz Nepal, Tiebt, Kinu i Mongoliju. Više detalja o njima i njihovom sedam tona teškom putujućem domu možete doznati i na GLAARKHOUSE , te na Facebook profilu Glaarkshouse, a želite li prepraviti svoje vozilo i krenuti na slično putovanje, obratite se stručnjacima UNIBOXA.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s