Nova C klasa – Mali automobili za velike kolekcionare

Neue C-Klasse Modellautos
Nastavljajući modelsku ofenzivu Mercedes-Benz je tijekom ožujka širom svijeta predstavio novu C klasu i GLA. Samo u Njemačkoj tijekom drugog vikenda ožujka Mercedesove salone posjetilo je preko 300.000 ljudi, a njih preko 6.000 je i testiralo novitete u ponudi. Upravo ovaj obiteljski vikend bio je prigoda i za lansiranje još tri modela C klase, onih kolekcionarskih u mjerilima 1:18, 1:43 i 1:87.

Neue C-Klasse Modellautos
Tradicija tako nije iznevjerena ni nakon lansiranja najnovije izvedbe najprodavanijeg Mercedesa – C klase. U suradnji s poznatim proizvođačima modela automobila – tvrtkama Norev i Herpa izrađeni su modeli u tri tradicionalna kolekcionarska mjerila. Kako bi modeli bili što vjerniji originalima, Mercedes-Benz je ustupio računalne CAD data nacrte po kojima su izrađeni kalupi. Norev je izradio model u mjerilu 1:18 kojega čini preko 130 ručno sastavljenih dijelova, na modelu se otvaraju sva vrata i poklopci, a unutrašnjost je tradicionalno detaljno izrađena. Potvrđuje to i činjenica da su prtljažnik i unutrašnjost posebno obloženi. Model je dug 25,5 centimetara, a dostupan je u dvije izvedbe Avantgarde sa središnje postavljenim znakom i peterokrakim kotačima i Exclusive s klasičnim znakom na poklopcu motora i kotačima s pet dvostrukih krakova. Model je dostupan u Mercedesovim salonima, a cijena u Njemačkoj je 74,90 eura.

Neue C-Klasse Modellautos
Norevu je povjerena i izrada modela u mjerilu 1:43. Dug je oko 11 centimetara i sastavljen od 55 dijelova i također je dostupan u izvedbama Avantgarde i Exclusive. U prodaji je po cijeni 29,90 eura (cijena u Njemačkoj) u pripadajućoj izložbenoj kutiji. S obzirom da svijet u H0 mjerilu (1:87) najljepše izgleda kada ga izrade stručnjaci Herpe, izrada modela u najmanjem mjerilu povjerena je njima. U tek 5,4 centimetra trebalo je smjestiti bogatstvo i superiornost nove C klase, što je Herpinim stručnjacima i uspjelo, potvrdili su kolekcionari koji su s nestrpljenjem iščekivali dolazak novih modela. I u ovom mjerilu su dostupne izvedbe Avantgarde i Exclusive u pripadajućim kutijama po cijeni od 15,90 eura (s uključenih 19 posto njemačkog poreza).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s