Novi CLS – Budućnost je počela

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014
Uobičajeni proces osvježavanja modela u pravilu podrazumijeva „zatezanje bora“, proširenje ponude motora i(li) obogaćivanje opreme, no, u Mercedes-Benzu znaju da je pravila slatko kršiti, pa su osvježeni CLS i CLS ShootingBreak pretvorili u nove modele.


CLS je do te mjere tehnološki dotjeran i obogaćen da predstavlja pravu revoluciju u automobilskom svijetu. Najviše pozornosti privlače svakako MultiBeam LED svjetla koja su u povijest poslala svjetla sa žarnom niti i užarenim plinovima. Proces započet na s klasi usavršen je na CLS-u tako da su svjetlosni sklopovi u cjelosti izrađeni od dioda koje emitiraju svjetlost, ali sada je svjetlosni snop brži od vozača i zakreće se u smjeru vožnje i prije nego vozač pomakne upravljač. Pri tome koristi informacije iz navigacijskog sustava, te podatke koje mu šalje 3D kamera na vjetrobranskom staklu. Sukladno tomu, osim smjera snopa sustav određuje i snagu svjetla, a podaci se obrađuju sto puta u sekundi i šalju svjetlima koja čine 24 snažne diode.

Ukupno je pohranjeno 255 modova rada, tako da je vozaču zajamčena maksimalna osvijetljenost ceste i prostora oko nje u svim uvjetima.

U unutrašnjosti su na raspolaganju novi materijali, ali i sva elektronika koju je Mercedes-Benz do sada razvio i usavršio.

Najnovija generacija navigacije razvijena u suradnji s Garminom, mogućnost povezivanja s pametnim telefonima i drugim uređajima, radio i TV prijemnici, te komunikacija s vozačem i kada nije u automobilu, samo su neki od noviteta koje donosi obnovljeni CLS.

Iz naslonjača možete provjeriti razinu goriva u automobilu, ili provjeriti servisne poruke i podatke važne za kvalitetan rad vašeg CLS-a.

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (X 218) 2014

Među pogonskim je agregatima novost dieselski 220 BlueTec, četverocilindarski 2,1-litreni motor sa 170 KS i 400 Nm, a slijedi ga biturbo verzija sa 204 KS i 500 Nm koja pokreće CLS 250 BlueTec. U benzinskom dijelu ponude novost je V6 biturbo sa 333 KS i 480 Nm na dieselski niskih 1200 okretaja, pa sve do 4.000 okretaja u minuti. Svi motori zadovoljavaju EuroVI normu o emisiji ispušnih plinova. Integralni 4matic pogon koji je bio dostupan samo uz dva motora, sada je u ponudi i uz modele CLS 250 BlueTec i CLS 400, a novi 9-stupanjski automatski mjenjač 9G-Tronic dostupan je uz motore 220 BlueTec, 250 BlueTec, 350 BlueTec i 500.

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s