Rabljena A-klasa, neuništiva i poželjna

A 160 CDI CoupŽ (W169)BlueEFFIENCY
Pojavila se 1998. i ozbiljno uzburkala mirne automobilske vode. Bio je to početak Mercedesove modelske ofenzive, slične ovoj kojoj svjedočimo proteklih mjeseci. Na žalost ostala je upamćena po napuhanoj aferi s prevrtanjem vozila tijekom testne vožnje, ali i po munjevitoj reakciji Mercedes-Benza u kojoj je su napravljene izmjene na stražnjem ovjesu, ali i serijski ugrađen tada revolucionarni ESP.


Prve su serije imale sitnijih problema, takozvanih dječjih bolesti, ali su ubrzo riješeni.

A klasa od 2001. bilježi iznadprosječne rezultate u svim testovima pouzdanosti.

Nakon uspješnih šest godina prva je generacija umirovljena i 2004. predstavljena je druga generacija A klase. U izvedbama s tri ili pet vrata A klasa se produljila gotovo trideset centimetara u odnosu na dotadašnji model. Postala je još funkcionalnija i prostranija, te je mogla zadovoljiti i potrebe manje obitelji, iako je njima Mercedes namijenio B klasu. I A klasa druge generacije je iznadprosječno kvalitetan i pouzdan automobil, što potvrđuju statistike kvarova i pouzdanosti njemačkog TÜV-a.

Među automobilima starim 4-5 godina na 52. je mjestu među 121 evidentiranim modelom. Bolje plasmane ostvaruje u starijim skupinama, što govori u prilog Mercedesovoj kvaliteti, pa tako među automobilima starim 6-7 godina na 36. je mjestu od 107 modela, a u skupini 8-9-godišnjaka je 22. od njih 87.

Dakako, unatoč tomu treba biti uobičajeno oprezan pri kupnji rabljenog vozila i prije svega obratiti pozornost na odnos prijašnjeg vlasnika prema vozilu. Uredna unutrašnjost, znaci razumne istrošenosti, suh pogonski agregat, karoserija bez hrđe, te uredna servisna knjižica, pola su uspješne kupnje. Za drugu polovicu najbolje se obratiti ovlaštenoj prodajno-servisnoj mreži Automobila Škojo koji će Vam ponuditi provjerena rabljena vozila, s urednom i pouzdanom servisnom dokumentacijom, te jamstvom.

Ukoliko se, ipak, odlučite na samostalnu potragu i kupnju A klase, bilo u Hrvatskoj, bilo u inozemstvu, svakako odmah nakon kupnje napravite u ovlaštenom servisu Automobila Škojo provjeru, odnosno servis koji će otkloniti sve sumnje i strahove i osigurati bezbrižno korištenje vozila u budućnosti.

A_Klasse_MO2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s