Mixed Tape – Mercedesova briga za glazbenu budućnost

Mercedes-Benz feiert 10 Jahre Mixed Tape

Za deset godina, Mercedes-Benzova free download platforma Mixed Tape je oduševila ljubitelje glazbe diljem svijeta s najboljim novitetima međunarodne glazbene scene. Prva kompilacija pjesama pojavila se 21. srpnja 2004., uz neskrivenu dobrodošlicu mladih ljubitelja glazbe i progresivnih medija. Od tada, 56 kompilacija, s ukupno oko 600 pjesama, postigli su 50 milijuna preuzimanja diljem svijeta.

Od svog prvog dana, Mixed Tape poticao je mlade talente iz cijelog svijeta, a razvijao se zajedno s izvođačima kao što su Fat Freddy’s Drop, Alice Russell, Robot Koch i Aluna Francis (AlunaGeorge/McToys Like Me), kojima je bio prva međunarodna platforma. Aktualna, 57. kompilacija ponovo uvodi deset hitova, miksana kao Special Edition berlinskog Jazzanova studija. Cover sliku za aktualnu kompilaciju je kreirao francuski umjetnik Marc Turlan.

“Podrška mladim talentima je u srcu Mercedes-Benza. Kroz Mercedes-Benz Mixed Tape, nudimo međunarodnu platformu za visokokvalificirane umjetnike, a istovremeno ćemo oduševiti nove ciljne skupine iz cijelog svijeta “, ističe Dr. Jens Thiemer, voditelj marketinških komunikacija Mercedes-Benz osobnih vozila. “I to je besplatno, nesputano i u dodiru s najnovijim glazbenim trendovima.”

Deset pjesama na ovom najnovijoj free download kompilaciji nastavlja tradiciju Mixed Tape koncepta, što bez iznimke nudi autentične, stilom raznolike i neobične uratke. Na kompilaciji su primjerice, Raury, koji je sa samo 17 godina već je osvojio američku pop scenu. Ruski indie pop septet Tinavie pruža uvjerljivu mješavinu nu jazza i avant-popa, trip-hopa i downtempa. Među pridošlicama su i Beam Delight iz od Meksika sa svojim funky electropopom, te Ashton Fox, alias Sonder iz Johannesburga. Obljetnički Special Edition je miksao berlinski DJ i producentski kolektiv Jazzanova kojega čine Alexander Barck, Jürgen von Knoblauch i Claas Brieler uredivši pjesme kao za radijsko emitiranje. ” Ideja je bila stvoriti protok energije koja vas vodi na putu”, objasnio je Alexander Barck svoj rad. Rezultat je ekskluzivni DJ mix koji omogućava različitim talentima različitih umjetnika da zasjaju, ali i pametno naglašava zajednički duh.

Potpuni izbor je dostupan za slušanje i download na http://mercedes-benz.com/mixedtape ili izravno na SoundCloud http://mb4.me/soundcloud/. Na istom mjestu moguće je pronaći i više informacija o samim umjetnicima.

Od predstavljanja platforme, Mixed Tape je mnogima poslužio kao odskočna daska za međunarodnu glazbenu karijeru. Nekoliko umjetnika uvedenih kroz Mixed Tape dospjeli su na vrhove ljestvica ili primili nagrade poput Grammyja. Osim toga, neke od pjesama su ušle u produkciju međunarodnih zvijezda poput Nelly Furtado i Destiny’s Child. U prosjeku, jedan umjetnik iz svake Mixed Tape kompilacije je osvojio ugovor za snimanje, a neki su sa show-business velikanima kao što su Lauryn Hill i Stevie Wonder.

Kako bi se osigurala kontinuirana opskrba fascinantnih zvukova i pjesama, Mixed Tape urednici neumorno prate blogove, live nastupe, radio postaje, časopise u potrazi za talentima koji će definirati glazbenu scenu budućnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s