Novi Vito je u našem autosalonu, dobrodošli!


Novi Mercedes-Benz Vito je pomaknuo granicu za srednje velike kombije i postao presedan u svom segmentu radi sigurnosti, učinkovitosti i kvalitete i krenuo u osvajanje novih tržišta, osobito sjevernoameričkog. Vito je postao, nakon Sprintera, drugo Mercedes-Benzovo globalno vozilo.


Prvi primjerci novog Vita sišli su krajem ljeta s proizvodne linije u Mercedes-Benzovoj tvornici Vitoria, u Španjolskoj, u koju je uloženo 190.000.000 eura u modernizaciju i reorganizaciju limarije, lakirnice i montaže. Osim toga, uloženo je više od 8 milijuna eura u preko 300.000 sati treninga, kako bi zaposlenike pripremili za proizvodnju novog modela. U samo nekoliko tjedana prvi su primjerci već stigli u salone i isporučeni kupcima. Neke od njih možete vidjeti i u salonima Automobila Škojo.
Gotovo 1,2 milijuna Vita prodano je između lansiranja na tržište 1995. i kraja 2013., što potvrđuje uspješnost dosadašnjih modela. Ključno pitanje za kupce komercijalnih vozila je ukupni trošak vlasništva. To je razlog zašto je novi Vito iznimno štedljiv, a prosječna NEDC potrošnja je smanjena za oko 20 posto u usporedbi s prethodnim modelom. Vito s BlueEFFICIENCY paketom posebno je štedljiv, a može se naručiti s novim pogonom na stražnje kotače, te je dio standardne opreme u svim Vito Tourer modelima koji imaju automatski mjenjač, registrirani su kao osobna vozila, ili su opremljeni najsnažnijim motorom.

SERVISNI INTERVALI Sada su za sve modele do 40.000 km ili dvije godine.

Postavljajući nove standarde u segmentu vanova srednje veličine, s dopuštenom masom od 2,5 t do 3,2 tone novi Vito impresionira vrlo niskom potrošnjom goriva (manje od 5,7 litre dizela na 100 km) i niskom cijenom. Novi Vito je ujedno i prvi van srednje veličine s tri varijante pogona: na prednje kotače, na stražnje kotače, ili na sva četiri kotača. Razlike među njima su jasne, a novi prednji pogon osim značajnih ušteda na težini, nudi i povoljniju cijenu. Pogon na stražnje kotače sustav je idealno rješenje za poslove koji uključuju teške terete ili prikolice, dok je pogon na sve kotače idealan u teškim uvjetima vožnje i na neasfaltiranim cestama. Kao i druga Mercedes-Benz vozila, novi Vito također postavlja standarde sigurnosti brojnim inovativnim sigurnosnim i sustavima pomoći vozaču.

POMIČE GRANICE S osam zračnih jastuka za vozača i putnike, novi Vito Tourer pomiče granice unutar segmenta.

Standardna oprema na novom Vitu također uključuje Attention Assist sustav, sustav za nadzor tlaka u gumama, te kao dio serijske opreme Crosswind Assist – pomoć pri udarima bočnog vjetra. Dodatni sustavi pomoći opcijski su dostupni, kao aktivna pomoć pri parkiranju i izbjegavanju sudara, Blind Spot Assist, koji upozorava vozače da se približava vozilo koje je u mrtvom kutu vidnog polja, i Lane Keeping Assist, koji sprječava vozača da nehotice napusti vozni trak. Na popisu dodatne opreme su i LED svjetla, te pokazivači smjera.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s