Povratak Maybacha i nove oznake Mercedesa


Nastavlja se dinamični napredak branda Mercedes-Benz. Imenom Mercedes-Maybach, širi svoju ponudu u ekskluzivnom gornjem segmentu tržišta s novim subbrandom, čija će se unikatna i prestižna ekskluzivnost svidjeti statusno osviještenim kupcima. Krajem studenog novi Mercedes-Maybach S 600 će doživjeti svjetsku premijeru u Guangzhou i Los Angelesu. Mercedes-Maybach S-Class učinit će savršenstvo od najboljih automobila na svijetu – S-klase i dodati im unikatnost Maybacha.

Na isti način kao što je učinio sa sportskim pozicioniranjem Mercedes-AMG-a, Mercedes-Benz je sada osmislio novu ponudu u ekskluzivnom gornjem segmentu uvođenjem podbranda s imenom Mercedes-Maybach. Mercedes-Maybach S-klase, koji će proslaviti svoju svjetsku premijeru prije kraja studenog, obilježava otvaranje novog poglavlja u povijesti Mercedesa.

EKSKLUZIVA Mercedes -Maybach S-klasa proširuje trenutni raspon S-Class limuzinama dodatkom vozila koje postavlja nove standarde za ekskluzivnost i zadovoljava najzahtjevnije.

Neke od značajki koje ga razlikuju od standardnih S modela su dodatna prostranost, posebna raskošno dizajnirana sjedala, uz opsežne mogućnosti za individualizaciju interijera. Mercedes-Maybach nije linija opreme – to je podbrand koji će u budućnosti učiniti Mercedes-Benz vozila još ekskluzivnijima.

S početkom 2015. počinje i novo označavanje modela Mercedes-Benza koje pruža korisnicima jednostavan i transparentan način pronalaženja željenog modela.

FASCINANTNO Modelska ekspanzija koja je trenutno uspješno u tijeku znači da će do 2020. na tržištu biti više od 30 novih modela, među njima najmanje jedanaest koji nemaju prethodnika u postojećem portfelju proizvoda.

Povrh toga dolaze različite varijante karoserija i pogonskih sustava, što rezultira sve složenijom situacijom oko imenovanja novih modela. Sustav nove nomenklature je jednostavan, jasan i transparentan. Modelska oznaka je uvijek skraćenica sastavljena od jednog do tri velika slova. Različite vrste motora označene su malim slovom. Sustav se vrti oko jezgre: A, B, C, E i S, koja će se nastaviti koristiti za pružanje orijentacije klijentima. Uz oznaku klase bit će i oznaka modela: za SUV u počast legendarnoj G-klasi svi SUV modeli će u budućnosti imati prva dva slova “GL”. “G” ovdje označava model, a”L” je slovo koje se pojavljuje uvijek iznova tijekom povijesti Mercedes-Benza, a služit će za lakše pamćenje i izgovaranje. Treće slovo ukazuje na pripadnost seriji modela, odnosno klasi.

OZNAKE U BUDUĆNOSTI
GLA = GL A-klasa
GLC = GL C-klase (prije GLK)
GLE = GL E-klase (rethodno M-klasa ili ML)
GLE Coupé = GL E-klasa Coupé
GLS = GL S-klase (prije GL)
G nepromijenjen

Sustav oznaka za coupea s 4-vrata je konstruiran po sličnim linijama. Prva dva slova, “CL”, označavaju podrijetlo, a treće slovo link na jedan od modela jezgre. Ukratko: CLA i CLA ShootingBrake, ili CLS i CLS ShootingBrake. Od 2016. roadsteri će u svojim imenima imati “SL” za označavanje modela, atreće slovo opet link na jedan od ključnih modela serije. SLK, dakle, postaje novi SLC. Kao i u slučaju G, ovdje SL zadržava svoju oznaku, u znak priznanja njegovog kultnog statusa.

Različite vrste motora također će imati nove oznake. One pružaju jasnu orijentaciju, a također su kraće od oznaka koje se koriste sada. Označavat će ih mala slova kako slijedi:

MOTORI

c “komprimirani prirodni plin” (Natural Gas Drive do sada)
d za “dizel” (BlueTEC i CDI do sada)
e za “electric” (Plug-inHybrid, BlueTECPlug-inHybrid i Electric Drive do sada)
f za “gorive ćelije” (F-CELL do sada)
h za “hibrid” (Hybrid i BlueTECHybrid do sada)

Kao što je to bio slučaj i do sada, neće biti sufiksa za benzinske modele. Definiranje 4MATIC sustava pogona na sva četiri kotača ostat će nepromijenjeno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s