Mercedes, najinovativniji brand desetljeća

Sveobuhvatna studija Centra za Automotive Management (CAM) i Pricewaterhouse Coopers (PwC) konzultantske tvrtke proglasila je Mercedes-Benz najinovativnijom premium automobilskom markom s najviše svjetskih noviteta. Mercedes-Benz dodatno je proglašen i “Najinovativnijim brandom posljednjeg desetljeća”, a Daimler “Najinovativnijom grupom” u kategoriji “Alternativnih pogona”. Rezultati su to velike svečanosti “Automotive INNOVATIONS Awards 2015” održane nedavno u Frankfurtu.

“Ljubav prema izumima nikada ne umire” bio je moto CarlaBenza, jednog od osnivača branda. Inovacija je i dalje jedna od glavnih pokretačkih snaga iza Mercedes-Benzova uspjeha, što je potvrdio i trostruki uspjeh na ovogodišnjem “Automotive INNOVATIONS Awards”.

INOVACIJE Mercedes-Benz je s razlogom osvojio nagradu “Najinovativniji brand u posljednjem desetljeću” jer je je jedini proizvođač koji se može pohvaliti s 578 pojedinačnih inovacija i sa 183 svjetska prvijenca.

Lista izvanrednih inovacija uključuje DISTRONIC PLUS sa Stop & Go pilotom, ekonomični sustav pogona na S 400 HYBRID i MAGIC Body CONTROL ovjes.

Inovacije istaknute u kategoriji “Najinovativnijih premium marki” uključivale su nagibnu tehniku u S-klasi Coupé, LED prednja svjetla multibeam na CLS i cjelokupni koncept CLA ShootingBrake, koji je predvodnik u segmentu, kombinirajući ljepotu coupé s praktičnim prednostima kombi-vozila.

ISKORAK U ALTERNATIVU Zahvaljujući uvođenju S 500 E i C 350 E plug-in hibrida kao i električno pogonjene B-klase Electric Drive, Daimler grupa je nagrađena u ketogriji „Alternativni pogoni“.

Temelj za donošenje odluka o dodjeli Automotive INNOVATIONS osiguravaju studije i baza podataka Centra za Automotive Management (CAM) u Bergisch Gladbachu, u Njemačkoj. Desetu godinu zaredom automobilske inovacije globalnih automobilskih skupina i njihove marke se sustavno prate i procjenjuju prema kvantitativnim i kvalitativnim kriterijima. Inovacije su definirane kao novi razvoj koji nude opipljive dodatne prednosti za kupce. Inovacije moraju biti već dostupne ili su barem prezentirane u razvijenim prototipova. CAM djeluje kao nezavisni institut za empirijska istraživanja i strateško savjetovanje u segmentu automobilske industrije i mobilnosti. Ravnatelj CAM je Dr. Stefan Bratzel, koji je osnovao institut u travnju 2004.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s