Mercedesov dizajn u VIP zrakoplovnim kabinama


U vrijeme EBACE 2015. koji još danas traje u Genevi, Mercedes-Benz Stil i Lufthansa Technik su najavili suradnju na osmišljavanju i uređenju VIP zrakoplovnih kabina. Dvije tvrtke će zajednički razvijati potpuno inovativan, luksuzan i integrirani koncept kabine za zrakoplove kratkog i srednjeg doleta.

Dinamička arhitektura, umjesto tradicionalnog dizajna interijera kabina, zajednički je pristup usvojen od dvaju tvrtki. Tradicionalno odvojeni strop, zid i pod će biti u potpunosti zamijenjeni dinamičnim, spiralnim rasporedom. To dovodi do novih, samostalnih prostornih zona bez tipičnog rasporeda elemenata sjedala i oplata.

NAGLASAK Novi osjećaj prostora dodatno je ojačao Mercedes tipično jakim naglaskom na materijale, boje i osvjetljenje.

LUKSUZ Cjelokupni dizajn karakterizira estetski state-of-the-art luksuz utjelovljen u modelima branda Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Style i Lufthansa Technik namjeravaju ovim inovativnim konceptom zainteresirati privatnu globalnu klijentelu s jakim afinitetom za jedinstvenim dizajnom. Lufthansa Technik će u projekt uložiti svoja desetljeća iskustva u prilagodbi VIP i VVIP zrakoplova kako bi uskladili jedinstveni dizajn s posebnim tehničkim zahtjevima kabine zrakoplova.

“Bio je inspirativan izazov prenijeti našu dizajnersku filozofiju u senzualnu čistoću u području zrakoplovstva. Spektakularna arhitektura interijera pokazuje kreativnost i suvremenost. Senzualna površina i jasne forme, u kombinaciji s inteligentnim high-tech značajkama i savršeno oblikovan moderni luksuz su karakteristične značajke Mercedes-Benz dizajna “, objašnjava Gorden Wagener, potpredsjednik dizajna Daimler AG.

“Cilj naše suradnje s Mercedes-Benz Style je da se ujedine dvije tvrtke, inovativni stručnjaci u području dizajna i tehnologije. Naš cilj je ponuditi vrhunac globalnoj klijenteli, tako da ne ostavlja prostora za dodatne želje “, kaže Walter Heerdt, viši potpredsjednik VIP & Executive Jet rješenja, Lufthansa Technik AG.

Napuštajući poznati dizajn interijera zrakoplova, ovaj koncept kabine donosi potpuno novi pristup. Unutrašnjost kabine je organska i homogena poput DNK spirale. Uz brojne inovativne detalje, namještaj se svojom senzualnom jasnoćom spaja bez problema s unutrašnjosti kabine.

INSPIRACIJA S-KLASOM Prozori kabine su skriveni tzv. crnim pločama, koje su inspirirane dizajnom zaslona na Mercedes-Benz S-klasi, i čini se da plutaju ispred prozora kao svijetlo korone.

MAGIC SKY Inovativna Mercedes-Benz Magic Sky tehnologija omogućuje da se ploča zatamni od crne do prozirne, te prikazuje i touchscreen za zabavu i informacije koje se lako mogu integrirati u njih.

Od 2010., osim klasičnog automobilskog dizajna, Mercedes-Benz dizajneri su stvorili projekte za ostale proizvode u suradnji s odabranim partnerima pod etiketom Mercedes-Benz Style. Cilj je prenijeti Mercedes-Benzove nepogrešive, progresivne dizajnerske idiome i visoke standarde luksuza i estetike i u druge sfere života. Svi proizvodi Mercedes-Benz Style ističu kroz dinamičan i avangardni dizajn koji je zaštitni znak marke, beskompromisnu kvalitetu i izbor finih materijala dovedenih do savršenstva.

Portfelj Mercedes-Benz Style uključuje proizvode iz područja mobilnosti, lifestylea, sporta i dizajna interijera, a može se vidjeti na www.mercedes-benz-style.com.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s