Smart kabriolet stiže u veljači 2016.

Odbrojavanje je počelo za novi Smart ForTwo Cabrio, osobito kultnu varijantu nove modelske serije. Open-top dvosjed će imati svoju svjetsku premijeru u rujnu na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu. Novi Smart cabrio će biti dostupan za naručivanje od sredine studenog, a prvi modeli će doći do dilera u veljači 2016.

TRI U JEDAN Na dodir gumba novi Smart Cabrio transformira se iz zatvorenog dvosjeda u auto s velikim kliznim platnenim krovnim otvorom, ili u punokrvni kabriolet s potpuno otvorenim mekanim krovom.

To omogućuje open-air iskustvo vožnje prilagodljivo svim vremenskim uvjetima i vozačevu raspoloženju. Ova fleksibilnost koju nudi “TRITOP” sklopivi mekanim krovom s prijenosnim krovnim šipkama je specifična – i to ne samo u ovom segmentu.

U isto vrijeme, novi Smart Cabrio je jedini pravi kabriolet u svojoj klasi vozila. Novi Smart cabrio (d/š/v: 2,69/1,66/1,55 m), jasno je prepoznatljiv kao član nove Smart generacije. Treći model utjelovljuje Smart dizajn filozofiju FUN.ctional dizajna, definiranu iz dva pola – srca i uma. Dizajn idiom je jasan i vrlo progresivan. To uključuje tipičnu siluetu s ultrakratkim prevjesima, jasnih linija, oblika i površine i, naravno, sigurnosne tridion ćelije. Lice je nepogrešivo Smart, B-stup je uži nego na zatvorenoj varijanti i styling sigurnosne tridion ćelije je progresivniji, dajući Smart ForTwo Cabriu još više sportske usmjerenosti.

TRITOP Potencijalni kupci mogu birati između tri različite boje za krovnu tkaninu: plavi traper (jeans look), crvena ili crna.

Strop je uvijek siv, a krovni nosači koji se mogu spremiti u pretinac u vratima prtljažnika dolaze u boji tridion ćelije. Kad sunce proviruje iza oblaka, Smart ForTwo cabrio vozači mogu brzo reagirati jer platneni krov se može otvoriti potpuno automatski u dvanaest sekundi – čak i kada vozite najvećom brzinom. Moguće ga je otvoriti i daljinski tipkom na ključu.

Uklanjanje bočne krovne šipke omogućuje potpuno cabrio iskustvo. Nosači se mogu odložiti na unutarnjoj strani vrata prtljažnika. To spremište u vratima prtljažnika također nudi dodatni prostor za male predmete, primjerice reflektirajuće prsluke, komplet prve pomoći i trokut upozorenja.

VEĆI OD PRETHODNIKA S površinom od 1,8 m2 “TRITOP” platneni krov je oko četiri posto veći od prethodnika ukupne debljine 20 mm, a stražnji vjetrobran je grijan i izrađen je od stakla.

Torzijska čvrstoća je poboljšana za oko 15 posto u odnosu na prethodnika. Osim toga, cabrio je u odnosu na Coupe ojačan na ključnim mjestima, a izmjene uključuju veliki čelični križ ispod vozila, dvije torzijske pregrade ispod vozila na prednjoj i stražnjoj strani i cijevi u A-nosačima izrađene od vruće formiranog čelika velike čvrstoće.

Dakako, ispunio je zahtjeve obveznih crash testova, no, novi Smart ForTwo Cabrio – s konceptom sigurnosti koji uključuje tipičnu sigurnosnu tridion ćeliju za učinkovitu apsorpciju energije – također prolazi dodatne Mercedes-Benzove crash testove koji često imaju puno strože uvjete. To uključuje i “roof-drop” test u kojemu tijelo pada pod kutom s visine 50 centimetara na krovnu konstrukciju i vozilo udara u jedan od dva A-stupa.

PRIVILEGIJA Napredni sustavi pomoći koji su prethodno bili privilegija viših klasa u sprečavanju nesreća, dostupni su u novom Smartu.

To uključuje najnoviju generaciju ESP-a, pomoć pri udarima bočnog vjetra, Hill Start Assist (standard), upozorenje od sudara (opcija) i Lane Keeping Assist (opcija).

MOTORI Novi cabrio će u početku biti dostupan s dva trocilindarska motora s 52 kW/71 KS i 66 kW/90 KS.

Oba motora mogu se kombinirati s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem ili potpuno automatskim twinamic automatskim mjenjačem. Osim tri paketa Passion, Prime i Proxy, kupci mogu birati iz velikog raspona opreme iz domene sigurnosti i udobnosti – uključujući smartphone integraciju s MirrorLink® ili Urban Style paket.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s