Novi interijer E-klase, poput dnevnog boravka

Mercedes-Benz je načinio novi veliki korak u budućnost brojnim inovacijama s novom E-klasom, prvenstveno u dizajnu interijera. Apsolutni su hit dva široka zaslona visoke rezolucije nove generacije (12,3 inča po zaslonu) koji stvaraju dojam kao da lebde u prostoru.

PREMIJERA Na dodir osjetljivi kontrolni gumbi na upravljaču u E klasi imaju svoj prvi nastup u automobilima uopće.

Oni omogućuju vozaču da kontrolira cijeli infotainment sustav klizanjem prsta bez da pomiče ruke s upravljača. Posve novo iskustvo zaokružuje inteligentni grafički dizajn s visoko razlučivom vizualizacijom i animacijom, kao i pojednostavljenom upravljačkom logikom. U isto vrijeme, putnici uživaju senzualan interijer prostrane arhitekture i kvalitetnih materijala.

“Unutrašnjošću nove E-klase, dajemo novu interpretaciju koncepta suvremenog luksuza”, kaže Hartmut Sinkwitz, voditelj dizajn interijera. “Osmislili smo prostran i inteligentan interijer. Vjeran Mercedes-Benzovoj dizajnerskoj filozofiji senzualne čistoće, zapošljava tehnološke inovacije i visoko kvalitetnu opremu za stvaranje izuzetno emotivnog iskustva za vozača i putnike.”

TREĆE MJESTO E-klasa postavlja novi standard u poslovnoj klasi. Uz radno mjesto i privatno okruženje, ona postaje “treće mjesto” – dnevni boravak u kojem putnici mogu uživati u suvremenom luksuzu.

Najdojmljiviji dio raskošne unutrašnjosti nove E-klase su zasigurno dva zaslona svaki s 31,2 cm (12,3 inča) dijagonale i razlučivosti od 1920 x 720 piksela. Njihovo spajanje vizualno formira wide-screen kokpit, dakle djeluje kao središnji element. Vozač može birati između tri različita stila dizajna zaslona: “Classic”, “Sport” i “Progressive”. Ploča s instrumentima wide-screen je opcionalno dostupna i s COMAND Online sustavom. Vozač može prilagoditi sadržaj središnjeg zaslona da odgovara njegovim osobnim preferencijama. S izuzetkom navigacijske karte (koja uvijek ispunjava kompletan prostor), grafički sadržaj središnjeg zaslona COMAND Online je podijeljen u glavno područje za informativne grafike i animacije (2/3 na desnoj strani zaslona) i dodatna površina (1/3 na lijevoj strani zaslona).

PLUTAJUĆI KOKPIT Zaslon se može pozadinskim osvjetljenjem noćnom ambijentalnom rasvjetom učiniti višebojnim – što čini da wide-screen kokpit izgleda kao da pluta u prostoru.

Nova inovacija u E-klasi je multifunkcijski upravljač. Kao površina smartphonea, gumbi na upravljaču su osjetljivi na dodir i odgovaraju na horizontalne i vertikalne pomake-klizanja prsta. To omogućuje vozaču da kontrolira svaku funkciju infotainment sustava na jednostavan, logičan i intuitivan način kao i sa smartphoneom bez da pomiče ruke s upravljača. Nakon odabira željene funkcije, vozač pritišće odgovarajući gumb kontrole dodira da se funkcije aktiviraju. Još četiri tipke u svakoj upravljačkoj ploči su s poznatim funkcijama, kao što je kontrola glasnoće i telefonske kontrole. Osim touch kontrolne tipke i touchpada, vozač može koristiti COMAND kontroler i LINGUATRONIC glasovno upravljanje za kontrolu infotainment sustava, birajući u bilo kojem trenutku koji način unosa mu odgovara.

AMBIJENTALNA RASVJETA Interijer osvjetljava isključivo izdržljiva, štedljiva LED tehnologija, primjenjena i za ambijentalnu rasvjetu dostupnu u 64 boje uz niz mogućnosti za personalizaciju.

Vizualnom treba dodati i audio užitak, pa Frontbass sustav u novoj E-klasi pruža poseban doživljaj slušanja. Ako je vozilo dodatno opremljeno Burmester® high-end 3D surround sustavom, slušanje podsjeća na akustiku u koncertnoj dvorani. Naime, nova, druga generacija Burmester® high-end 3D surround sustava (prva generacija je dostupna za S-klase) koristi četiri krovna zvučnika – dva u prednjem dijelu krova i dva straga čime je postignuta refleksija kakva dolazi od stropa u koncertnoj dvorani.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s