GLC osvojio sigurnosni EuroNCAP vrh

Novi SUV srednje klase dobio je pet zvjezdica, nastavljajući Mercedes-Benzovu priču o uspjehu u impresivnom stilu. U 2014. godini GLA, C-klasa i V-klasa također su dobili pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju sigurnosti automobila.

MAKSIMUM GLC je postigao pet zvjezdica za sigurnost putnika, sigurnost djece, zaštitu pješaka i sustave pomoći – ostvariviši ukupno maksimalnu ocjenu na Euro NCAP testu.

Osnova za ovaj izvanredan rezultat je savršena interakcija između aktivne i pasivne sigurnosti: kombinacija vrlo krute sigurnosne putničke kabine, vrlo učinkovitih sigurnosnih sustava, te najnovijih sustava pomoći vozaču donijeli su vrhunske rezultate ispitivanja.

“Rezultati novog GLC-a u Euro NCAP testiranju potvrđuju uspjeh naših napora u područjima aktivne i pasivne sigurnosti,” kaže Dr.Ing. Rodolfo Schöneburg, voditelj odjela sigurnosti vozila, trajnosti i zaštite od korozije u Mercedes-Benz Cars. “Mi ćemo u budućnosti i dalje intenzivirati napore, kako bi osigurali najbolju moguću sigurnost ne samo za vozače i putnike u Mercedes-Benzovim automobilima, već i za ranjive kategrije korisnika ceste kao što su pješaci i biciklisti.”

Zahvaljujući znanjima stečenima kroz istraživanje nesreća, i GLC je stvoren da bude spreman pružiti zaštitu u stvarnim, svakodnevnim nesrećama. Na ovaj način, Mercedes-Benz je ponovno istaknuo dugogodišnju vodeću ulogu koju igra kao pionir u području automobilske sigurnosti. Sveobuhvatan pristup Mercedes-Benzovog istraživačkog centra, analizom omogućava potpuno izbjegavanje nezgode ili ublažavanje njihovih posljedica.

STVARNA SIGURNOST Tvrtka koristi izraz “Stvarna sigurnost” kako bi opisala svoj sigurnosni pristup.

Gotovo svi sustavi pomoći vozaču koji su korišteni u C, E i S klasi su dostupni za novi GLC. U sklopu Intelligent Drive koncepta, ovi sustavi kombiniraju podatke iz različitih senzora kako bi znatno poboljšali udobnost i sigurnost. Svi ugrađeni sustavi i mjere prelaze granice postavljene Euro NCAP standardima, što su valorizirali u Euro NCAP-u dvjema “Advanced” nagradama za PRE-SAFE® i ATTENTION ASSIST.

Zaštiti ranjivih sudinika u prometu kao što su pješaci i biciklisti također se u Mercedes-Benzu pristupa vrlo ozbiljno. GLC je opremljen aktivnim poklopcem motora koji podizanjem za 80 milimetara tijekom sudara osigurava dodatni prostor deformacije. Ispod poklopca motora, zahvaljujući aktivnom poklopcu omogućeno je deformiranje usisa zraka i stvaranje još više prostora za deformacije.

ZAŠTITA PJEŠAKA GLC ispunjava stroge zahtjeve za zaštitu pješaka Euro-NCAP, koji idu i iznad zakonskih zahtjeva.

Najnoviji vrhunski rezultat GLC-a je nastavak prošlogodišnjeg uspjeha kada su GLA, C-klasa i V-klasa također postigli pet zvjezdica, čime zauzimaju vodeće mjesto među vozilima ispitanim u 2014. C-klasu je Euro NCAP posebno pohvalio kao najbolju u srednjoj klasi osobnih automobila.

Od 2015. godine zahtjevi za ispitivanje su dodatno pooštreni i prošireni i na frontalni udar u krutu barijeru. Bodovi za frontalnu zaštitu sada su podijeljeni između ovog novog testa i offset frontalnog sudara s deformabilnom preprekom. Test bočnog sudara sada koristi jači udarac, uz realnije crash test dummye za bolju procjenu zaštite putnika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s