Najpouzdaniji modeli u svojim kategorijama

Prema sustavnim istraživanjima koja je provela njemačka neovisna stručna organizacije DEKRA, B-klasa, M-klasa, CLS i SLK su najpouzdaniji modeli u svojim automobilskim kategorijama, a time i prvi izbor kupaca pri odabiru rabljenih vozila.

OBUHVAT Za Used Car Report 2016. stručnjaci DEKRA-e su analizirali oko 15 milijuna pregleda i popravaka tijekom dvogodišnjeg razdoblja i ocijenili ukupno 474 modela u devet klasa vozila, uz nekoliko posebnih procjena temeljenih na “DEKRA indeksu kvarova”.

Promatrana vozila su raspoređena u rasponu od onih bez relevantnih nedostataka do vozila s ozbiljnim nedostacima. Vozila su svrstana u 11 automobilskih kategorija: mini i mali automobili, kompakti, srednja klasa, gornja srednja i visoka klasa, sportska vozila, SUV-i, MPV-i, mali vanovi, vanovi, popularni modeli koji se više ne proizvode, oldtimeri, te posebna kategorija novopridošli.

Mercedes-Benz CLS pobijedio je u kategoriji gornja srednja i visoka klasa, SLK je najpoželjniji među sportskim automobilima i cabrioletima, M klasa među SUV-ima, a B klasa među MPV-ima. Zanimljivi su i pobjednici u ostalim kategorijama. Najpouzdaniji mali automobil je Toyota Yaris, među kompaktima Honda Civic, u srednjoj klasi Volvo S60/V60, među malim vanovima Opel Combo, a najpouzdaniji transporter je Renault Master.

NAJTRAŽENIJI Navode ovogodišnjeg DEKRA izvješća potvrđuje i interes kupaca u odjelima rabljenih vozila u poslovnicama Automobila Škojo. Upravo su B klasa, ML, i CLS među najtraženijim rabljenim Mercedesima i vrlo brzo pronađu svoga novog vlasnika.

U ovom su trenutku u ponudi provjereni i servisirani automobili s relativno malim prijeđenim kilometražama:

Mercedes-Benz B 180 CDI 2015.

Mercedes-Benz B 180 CDI 2014.

Mercedes-Benz B 180 CDI 2012.

Mercedes-Benz CLS 250 BlueTEC 2015.

Mercedes-Benz CLS 350 BlueTEC 4M 2015.

Mercedes-Benz CLS 350 CDI 2012.

I ovogodišnje je DEKRA izvješće potvrdilo da se kupnja Mercedes-Benza isplati, bez obzira radilo se o novom ili rabljenom vozilu. Kupite li novi manje će gubiti na vrijednosti i lako ćete ga prodati kao rabljenog, a kupite li rabljeni dobit ćete pouzdano vozilo s malim postotkom kvarova i ulaganja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s