U dvadeset godina prodano tri milijuna

Mercedes-Benz Vans slavi važan događaj u uspješnoj životnoj priči Sprintera. Od njegova lansiranja na tržište 1995. godine, korisnicima je isporučeno tri milijuna primjeraka ovog “svjetskog vozila” u više od 130 zemalja. Upravo 2015. godina bila je najuspješnija godina za Sprinter u povijesti. U godini njegovog 20. rođendana, prodaja Sprintera porasla je za četiri posto, na 194.200 vozila, a Mercedes-Benz Vans očekuje daljnji rast ukupne potražnje u 2016. Volker Mornhinweg, voditelj Mercedes-Benz Vans, predao je prije nekoliko dana trimilijuntog Sprintera Bernhardu Kibleru, direktoru kamper kombi proizvođača Hymer koji će jubilarno vozilo pretvoriti u jedan od svojih premium segment Hymer ML-T kamper kombija.

“Tri milijuna Sprintera u samo 20 godina je znak velikog uspjeha”, rekao je Volker Mornhinweg.

OSNIVAČ Sprinter je osnivač segmenta velikih dostavnih vozila i ostao je vrlo uspješan do danas. Sprinter sa svojih šest proizvodnih pogona u svijetu je svijetli primjer naše strategije rasta.

Sprinter je jedno od najuspješnijih gospodarskih vozila svih vremena i bestseller u Daimler portfoliu proizvoda. Nakon rekorda u 2015., uslijedio je jednako obećavajući početak 2016. Potvrđuju to i prodajni rezultati i vodeće pozicije u Njemačkoj, Kini, Južnoj Africi i Argentini. Najvažnija tržišta za Sprinter do sada su u Zapadnoj Europi, čine zajedno čak 55 posto prodanih jedinica. SAD su postale drugo najveće pojedinačno tržište za Sprinter, odmah iza Njemačke. U 2015. Mercedes-Benz je isporučio 28.600 Sprintera za kupce u SAD-u – jedanaest posto više nego u prethodnoj godini (25.800 jedinica).

Uz klasične otvorene i zatvorene izvedbe Sprinter pruža savršenu bazu za širok i raznolik spektar karoserijskih izvedbi, od ambulantih vozila do luksuznih pokretnih domova.
Rast od preko deset posto, zabilježen je na njemačkom tržištu u 2015. godini, te je Sprinter dosegnuo 28.000 jedinica –no potencijala i dalje ima. Jedan od važnih partnera na tom putu je i Hymer, sa sjedištem u Bad Waldsee u Baden-Württembergu. Tvrtka, koja je osnovana 1957. je europski lider u kamperskom premium segmentu. Erwin Hymer Group se sastoji od nekoliko brandova vozila te je također vodeći na području savjetovanja, zakupa, najma, prodaje i postprodaje. Hymer je službeni Mercedes-Benz Partner što znači da tvrtka spada u ekskluzivni krug karoserista za koje Mercedes-Benz Vans potvrđuje da zadovoljava visoke standarde u pogledu kvalitete, prodaje i postprodaje. Hymer se oslanjala na Mercedes-Benz Sprinter kao bazno vozila za svoja premium segment kamper vozila od 1995. godine, a suradnja ove dvije tvrtke traje dulje od 40 godina.

KAMPER Hymer ML-T, za kojeg će tromilijunti Sprinter biti osnova, prvi je djelomično integrirani kamper koji će biti opremljen inovativnom pomoći pri udarima bočnog vjetra.

Mercedes-Benz je prvi van proizvođač koji ga nudi kao standard, a Hymermobil ML je prvi potpuno integrirani kamper kombi koji će biti njime opremljen.

Sprinter se proizvedi na šest lokacija u svijetu: u Düsseldorfu i Ludwigsfeldeu, Charlestonu u državi Južnoj Karolini u SAD-u, glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu i, u okviru joint-venture tvrtki Fujian Benz Automobili Co. Ltd, u Fuzhou u Kini. Mercedes-Benz Sprinter Classic proizvodi ruski partner GAZ u Nižnji Novgorodu, 100 km istočno od Moskve.

Mercedes-Benz ulaže 450 milijuna eura u modernizaciju obiju njemačkih tvornica. Nadalje, Düsseldorf će imati središnju ulogu u Mercedes-Benz Vans proizvodnoj mreži, kao centar kompetencije za svjetske proizvodne pogone Sprintera.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s