G-klasom u nemogućim uvjetima na putu oko svijeta

Tijekom New York International Auto Showa, ispred legendarnog Explorers Cluba na Manhattanu označen je početak nove ekspedicije Mikea Horna. U novu avanturu “Pole2Pole” kreće Mercedes-Benz G-klasom, jednim od najdugovječnijih i najomiljenijih terenaca u povijesti automobila. Ekstremni sportaš i pustolov kreće na put oko svijeta – od Europe do Afrike, Antarktika, Oceanije, Azije, Arktika, Sjeverne Amerike, i opet natrag do Europe. Kao što je bilo i na uspješnoj K2 ekspediciji prošle godine, Mercedes-Benzov ambasador će se oslanjati na legendarnu Mercedes-Benz G-klasu. Osim toga, on će pokriti dijelove trase jedreći, na skijama i pješice. Cilj njegovih ekspedicija je istražiti kulturu i prirodu u udaljenim regijama i podijeliti svoja iskustva i spoznaje s ljudima diljem svijeta.

ONLINE Ekspedicija “Pole2Pole” može se pratiti na društvenim mrežama i kanalima Mikea Horna i Mercedes-Benza.

“Kada letite iznad, zemlja ostaje nepoznata za vas. Kada je prijeđete automobilom i pješice možete vidjeti nove stvari, otkriti ljepotu prirode i razumjeti život i potrebe ljudi koji tamo žive. Mercedes-Benz G-klasa mi omogućuje da to učinim – čak i na najudaljenijim dijelovima svijeta”, kaže Mike Horn.

ISTRAŽIVAČ Mike Horn je globalno priznat kao najveći svjetski moderni istraživač. On je bio prva osoba koja je sama preplovila Amazonu cijelom dužinom, hodao Sjevernim polom za vrijeme tamne sezone i oplovio svijet na ekvatoru bez motora.

Novom “Pole2Pole” ekspedicijom, Horn će završiti jedinstveno oplovljavanje svijeta i povezivanje dva pola.

ITINERAR Nakon opsežnog testiranja opreme u ožujku u Kanadi, “Pole2Pole” avantura počinje 6. svibnja 2016. u Yacht Clubu u Monaku. Od tamo Mike Horn će ploviti prema Namibiji na njegovu ekspedicijskom brodu Pangea. Ekspedicija će se nastaviti u G-klasi kroz pustinju Namib, zatim kroz Okavango deltu u Bocvani, do Cape Towna u Južnoj Africi. Od tamo će ga Pangea odvesti na Antarktiku, koju će prijeći na skijama. Mike Horn onda će ploviti na Pacifik kroz otoke Oceanije, te će istraživati dijelove Novog Zelanda i Australije. U Papui Novoj Gvineji čekat će ga G-klasa za ekspediciju kroz netaknute ekvatorijalne šume. Kopneni dio ekspedicije legendarnim off-road vozilom nastavlja se kroz tundre i Kamčatku, prije nego što svoj put usmjeri na Sjeverni pol. Ekstremni sportaš će prijeći Arktik, a zatim Grenland na skijama i kajakom. Potom će u Pangei ploviti natrag od najvećih svjetskih otoka do Monaka.

Na svojoj web stranici www.mikehorn.com i pod hashtagom #Pole2Pole Mike Horn će kontinuirano izvještavati o tijeku njegove avanture, svojim iskustvima u različitim zemljama i regijama svijeta i kako se G-klasa drži u u nemogućim uvjetima. Uz pomoć interaktivne karte, ljubitelji Mikea Horna i Mercedes-Benza moći će vidjeti u bilo kojem trenutku gdje se trenutno nalazi pustolov i što trenutno doživljava.

Mercedes-Benz i Mike Horn su partneri dugi niz godina. Prošle godine su skrenuli pozornost na promjene okoliša u najudaljenijim regijama svijeta. Mike Horn vozio je 10.640 kilometara G-klasom iz Švicarske kroz deset zemalja srednje i istočne Europe do K2 u Pakistanu. Mercedes-Benz je sponzorirao i Pangea ekspediciju između 2008. i 2012. kada je Mike Horn plovio oko svijeta i pokrenuo ekološke i socijalne projekte s mladim ljudima širom svijeta s više od 100 follow-up projekata koji su uslijedili.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s