Ricardova investicija u Actros – uvijek mudar odabir

_ART1632_mala

Predstavnici tvrtke Ricardo, vodećeg cestovnog prijevoznika u Hrvatskoj, preuzeli su 30 novih Mercedes-Benzovih tegljača tipa Actros 1843 LS s poluprikolicama SchmitzCargobull na svečanosti organiziranoj u gospodarskom dvorištu Automobila Škojo u Osijeku.

Ovom milijunskom investicijom njihova je transportna flota povećana na respektabilnih 280 prijevoznih jedinica. Trenutno je u Ricardu zaposleno 315 djelatnika, a zahvaljujući povećanju posla s novim tegljačima ovih dana kreće zapošljavanje još 50 vozača. Novi kamioni u Ricardovoj floti povećat će i obim posla u tvrtki Automobili Škojo, koja je 23 godine ovlaštena za prodaju i servis Mercedes-Benza i od prvih dana u potpunosti podržava razvoj transportnih djelatnosti kroz vrhunski servis vozila sa 70 educiranih djelatnika.

ZA NAJZAHTJEVNIJE Aktualna generacija Actrosa objedinila je sva dosadašnja iskustva Mercedesovih stručnjaka i ponudila kamion koji je u stanju odgovoriti i najzahtjevnijim transportima, istovremeno čuvajući okoliš i ostvarujući ozbiljne uštede vlasnicima.

_ART1576

Mjerenja i istraživanja čije je rezultate DEKRA objavila prošle godine potvrđuju da uštede optimiziranog kamiona mogu iznositi gotovo 15 posto. Pod povećalom DEKRE bili su veliki prijevoznici poput njemačkog DB Schenkera čije flote, poput Ricardove, rade ogromne kilometraže i zahvaljujući Actrosovoj ekonomičnosti i inovacijama ugrađenima u njega ostvaruju ozbiljne uštede. Sve se glasnije razmišlja i o uvođenju megatrailera poput skandinavskih 25,25-metarskih kombinacija čime bi svaki treći tegljač postao suvišan, što u vrijeme smanjivanja troškova, brige o okolišu i sve ozbiljnijeg problema nedostatka kvalitetnih vozača nije zanemarivo.

PREDIKATIVNI TEMPOMATI Svi isporučeni Actrosi opremljeni su prediktivnim tempomatima (PPC – Predictive Powertrain Control) koji kombiniraju GPS podatke i topografske karte s automatskim mjenjačima Mercedes Powershift 3 (12 brzina).

Stupanj prijenosa mjenjača i brzina vozila su, uz pomoć tempomata, usklađeni u potpuno automatizirani način rada koji jamči individualiziranu prilagodbu uvjetima na ruti vožnje. Rezultat je iznimno precizna optimizacija učinkovitosti potrošnje goriva, iskoristiva već na malom broju prijeđenih kilometara. Sva vozila opremljena su i retarderima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s