Mercedes Econic – prijatelj biciklista

Panel sudaca utjecajnog London Cycling Campaign (LCC) je proglasio Mercedes-Benzov kamion Econic dobitnikom “Pro-cycling Business o fthe Year Award”. Nagrada je dio London Cycling Awards 2016. u sklopu kojeg su londonski biciklisti odabrali Mercedes -Benz Econic kao broj 1 u ovoj kategoriji. Econic je bio vrlo hvaljen posebice zbog niske pozicije sjedala vozača i vrlo velikog panoramskog vidnog polja. Nagrada je dodijeljena na “Spin – Biciklističkom festivalu”, održanom na Old Truman Brewery medijskom kompleksu u londonskom East Endu.

Obrazlažući svoju odluku, suci su naglasili da je Mercedes-Benz postao prva tvrtka koja je zadovoljila visoke sigurnosne standarde “Clocs” (Construction Logistic and Cyclist Safety) kao i LCC za građevinska vozila uvođenjem kabine s niskim pragom ulaza, malom visinom i opsežnim all-round vidnim poljem koje uvelike smanjuje broj slijepih točaka i mrtvih kutova.

Žiriju je na čelu bio dr Ashok Sinha, izvršni direktor London Cycling Campaign, objasnio je odluku: “Prilagođavanjem našim zahtjevima, Mercedes-Benz je dao aktivan doprinos znatnom poboljšanju zaštite biciklista i pješaka, koje vozač Econica uočava znatno brže. Danas ovom nagradom odajemo počast onima čija je energija, inovativnost i odlučnost pomogla podići razinu sigurnosti na londonskim ulicama “.

ŠIROKI VJETROBRAN Mala visina Mercedes-Benz Econica, a time i niska pozicija sjedala vozača, nadopunjeni su dubokim i posebno širokim panoramskim vjetrobranskim staklom, kao i sklopivim vratima na suvozačevoj strani, koja su potpuno ostakljena, od vrha do dna.

VIZUALNI KONTAKT Ova konfiguracija kabine znači da je vozačeva glava gotovo na razini s glavama biciklista. Slijedom toga, izravni vizualni kontakt između vozača i biciklista je moguć u svakom trenutku.

ELEKTRIČNO SJENILO Zasljepljivanje vozača po intenzivnom suncu spriječeno je djelovanjem električnog sjenila koje se proteže preko cijele širine vjetrobranskog stakla.

Inovativni sustav kamera povećava vozačevo vidno polje na područjima mrtvih kutova na prednjem, bočnim i stražnjem dijelu vozila. U kombinaciji s unutarnjim i vanjskim retrovizorima, sustav kamera poboljšava sigurnost, posebno pri skretanju, zaustavljanju na semaforima, odnosno tijekom komunalnih radova na ulicama.

Više od 130 Econica u ovom je trenutku u pogonu na ulicama britanskog glavnog grada.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s