8000 kilometara za pomoć djeci

Samo nekoliko tjedana nakon što su osječki biciklisti Ivica Lenard i Igor Toman u pratnji trkača Dragana Maloševca i Dražena Ćućića i logističara Darka Zeca i Igora Bereckog u 72 sata od Osijeka do Dubrovnika biciklima napravili 1043 kilometara, istrčali 121 kilometar i kombijem odvezli 1193 kilometara prikupljajući sredstva za djecu superjunake na osječkoj pedijatriji – prvog dana kolovoza je iz Norveške krenula slična ekspedicija.

Plan je na biciklima prijeći 8000 kilometara od Nordkapa u Norveškoj preko Škotske, Engleske i Francuske do Gibraltara i prikupiti sredstva za djecu u potrebi. Inicijatori i ključne figure dobrotvorne kampanje „Every Mile Counts“ su švicarski sportaši amateri, bankar Andreas Isler i vlasnik bikeshopa Marcus Niessl. Oni će na biciklima S-Works, a u prtanji Mercedes-Benz Sprintera pokušati prikupiti 75.000 švicarskih franaka za Pro Juventute Foundation i ROKJ, organizaciju mladih Rotary klubova. Novac je namijenjen za integraciju ekonomski i socijalno ugrožene djece.

Kako se radi o vrlo zahtjevnom putovanju, u obzir je dolazilo samo najbolje: S-Works Roubaix i posebno opremljeni i pripremljeni Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI 4×4. Mercedes-Benz Switzerland AG i Mercedes-Benz Automobil AG Merbagiz Schlierena uključili su se u kampanju vozilom za podršku Sprinter 319 CDI 4×4.

Kombi je odabran u svjetlu izazova ekspedicije i posebno dorađen u suradnji s vrhunskim stručnjacima za posebna vozila.

Pred polazak Marcus Niessl je naglasio kako intenzivne pripreme za ovu ekspediciju traju oko dvije i pol godine. „Fitness je jedna stvar, organizacija, prikupljanje odgovarajuće opreme i posade, te pronalaženje odgovarajućih partnera je nešto sasvim drugo.”

ZA TEŠKE UVJETE Prateći Sprinter pokreće V6 motor sa 190 KS i okretnim momentom od 440 Nm, opremljen je pogonom na sva četiri kotača i off-road gumama kako bi mogao svladati čak i teške uvjete na cesti na 8000 km putovanja.

PROTIV VJETRA Sigurnost između ostalog osiguravaju Lane KeepingAssist, Blind Spot Assist i pomoć pri udarima bočnog vjetra.

VRHUNSKI Udobnost za vozače i prateću posadu u unutrašnjosti pružaju umivaonik, hladnjak, plinski štednjak, TV i glazbeni sustav visokih performansi, a s vanjske strane priključci za plin, struju, stlačeni zrak i tuš.

Više informacija o dobrotvornoj kampanji dostupno je i online na: http://www.jedemeilezaehlt.ch/en

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s