Neprekidan niz rekorda

Mercedes-Benz SLC 300, R172

Nakon najboljih prvih pola godine u povijesti tvrtke, Mercedes-Benz je i treće tromjesečje započeo vrlo uspješno. U srpnju je 163.770 Mercedes-Benz vozila predano kupcima diljem svijeta, što je povećanje od 9,4%. Prodaja u prvih sedam mjeseci ove godine porasla je na 1.170.389 vozila (+ 11,7%). Zahvaljujući povećanju potražnje u svim regijama, ostvaren je novi najbolji prodajni rezultat u srpnju, kao i u razdoblju od siječnja do srpnja.

Ola Källenius, član Upravnog odbora Daimler AG odgovoran za Mercedes-Benz Cars marketing i prodaju dijelom je objasnio tajnu uspjeha: “Godina E-klase napreduje za nas vrlo uspješno. Nova E-klasa je vrlo popularna među našim klijentima, pa smo tijekom srpnja isporučili oko 12.000 komada.“

VIŠE OD POLA MILIJUNA VOZILA Jedinična prodaja u Europi porasla je na 68.990 vozila u srpnju (+ 6,2%). Od početka godine, Mercedes-Benz isporučio je više od pola milijuna vozila u svojoj najvećoj prodajnoj regiji (+ 12,3%).

TREĆINA U NJEMAČKOJ Najveći doprinos došao je od glavnih tržišta Velike Britanije, Italije, Francuske i Španjolske, gdje je Mercedes-Benz ostvario dvoznamenkasti rast na svakom tržištu, od siječnja do srpnja. Osim toga jedna trećina svih prodanih vozila u Europi isporučena je kupcima u Njemačkoj.

ONLINE TRGOVINA Prodaja na tom tržištu iznosi 167.299 vozila (+ 6,9%) u prvih sedam mjeseci. Kupci na domaćem tržištu sada mogu naručiti svoje nove automobile, ne samo u salonima nego i u novim online trgovinama – u udobnosti svojih domova ili u pokretu.

U Španjolskoj i Portugalu, Mercedes je prošlog mjeseca bio tržišni lider među premium proizvođačima.

15C1205_011

U azijsko-pacifičkoj regiji prošlog mjeseca, potražnja za Mercedes-Benz automobilima bila je veća nego ikada prije u srpnju: 57.260 vozila su isporučena svojim novim vlasnicima (+ 19,7%). U Japanu, prodaja je dosegla novu razinu od 5.045 vozila (+ 15,8%) u srpnju. U Kini, najvećem jedinstvenom tržištu, prodaja vozila s trokrakom zvijezdom porasla je za trećinu, na više od 250.000 jedinica u prvih sedam mjeseci. U Japanu i Tajvanu, Mercedes-Benz je bio premium brand s najviše novih registracija u srpnju.

U NAFTA regiji, novi rekordi ostvareni su u sva tri tržišta u srpnju: Prodaja Mercedes-Benza u SAD-u, Kanadi i Meksiku porasla je za 5,4%, na 33.185 jedinica, od čega 28.523 vozila isporučeno je kupcima u SAD-u (+ 3,6%), gdje je potražnja bila snažna, ne samo za Mercedes-Benz SUV-ima, nego i za novom E-klasom. Mercedes-Benz je tržišni lider među premium proizvođačima u SAD-u i Kanadi prošlog mjeseca.

E-KLASA Upravo nova E-klasa drži glavninu prodaje Mercedes-Benz modela u srpnju. Nova E-klasa u limuzinskoj izvedbi  sada je dostupna u salonima diljem svijeta, a karavan je dostupan po narudžbi u Europi od prošlog mjeseca. U Kini, nova E-klasa Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom bi trebala osigurati nagli porast potražnje u jesen, a kao i prethodni model će se proizvoditi lokalno.

SUV-i iz Mercedes-Benza dostigli su također novi rekord od 56.297 prodanih u srpnju (+ 43,6%). Potražnja za GLC je visoka kao i uvijek, a prodaja se udvostručila u odnosu na isti mjesec prethodne godine. U Dream Cars godini, kako su je nazvali u Mercedesu, u srpnju je oko 12.000 coupea, roadstera i kabrioleta s Mercedesovim znakom isporučeno novim vlasnicima, što je povećanje od 19,6% u odnosu na isti mjesec prošle godine. Glavni doprinose rastu dali su nova C-klasa Coupé i nova S-klasa Cabriolet.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s