Radno vozilo za poljoprivrednike

Poljoprivredna verzija Mercedes-Benz Unimog U 530 uspješno je završila DLG (German Agricultural Association) Power Mix test za 2016. Zahvaljujući rezultatima, od sada ova specijalna vozila iz Mercedes-Benzove poslovne jedinice u Worthumogu nositi oznaku „Odobrio DLG 2016.“. DLG ispitivanje broj 2.015-00.697 potvrđuje odličnu prikladnost Unimoga U 530 kao radnog vozila za poljoprivrednike. Osobito vrijedna spomena je njegova niska potrošnja kako u obavljanju lakih, tako i za vrijeme teških poljoprivrednih radova.

DLG Power Mix test, koji se usko temelji na stvarnim životnim uvjetima, dokazuje da Unimog U 530 predstavlja izuzetno ekonomično rješenje, posebno za prometne poslove. Top-of-the-range model u Unimogovoj ponudi, sa stalnim pogonom na sva četiri kotača i prikolicom od 24 tone koju propisuje DLG ostvario je izvrsnu učinkovitost od samo 390 g/kWh u Power Mix ispitnoj kategoriji “Transportni rad “.

IMPRESIONIRA U-530 je posebno u stanju impresionirati snažnim OM 936 motora, koji daje 220 kW/299 KS te je spojen s potpuno sinkroniziranim osambrzinskim prijenosom.

Posebna prednost je što se prijenos može rducirati i nudi 24 stupnja prijenosa za zahtjevne transporte i teške radove. Sve u svemu, svestrani proizvod izWortha teži do 16,5 tona i može s lakoćom pokretati ukupnu masu kombinacija od 40 tona.

Njegova mehanička snaga na prednjoj i stražnjoj osovini, kao i hidraulička snaga za pokretanje pratećih strojeva i uređaja također su utjecali da U 530 postigne izvrsne rezultate u DLG Power Mix testu.

ZA NAJZAHTJEVNIJE Visoki okretni moment motora od 1200 Nm može se koristiti bez ograničenja za provedbu najzahtjevnijih operacija.

DLG Power Mix test je sveobuhvatan postupak ispitivanja funkcionalne vrijednosti poljoprivrednih vučnih i komunalnih vozila, temelji se na neovisnim kriterijima ocjenjivanja i pruža znanstveno dokazane, objektivne i ponovljive rezultate mjerenja. Nakon prijave od strane proizvođača, ispitivanje provodi DLG najveća poljoprivredna udruga u Njemačkoj. Postupak mjerenja precizno definira, potrošnju u gramima po kilovatsatu, izvedbu i specifične potrošnje goriva vozila u poljoprivrednoj namjeni pod punim i djelomičnim opterećenjem. Mjerenja su po standardiziranim uvjetima rada podijeljena u tri kategorije: prijevoz, snaga na izlaznom vratilu i hidraulička radna snaga. Rezultati ispitivanja mogu se pogledati na DLG stranici i usporediti s drugim vozilima u aplikaciji DLG Power Mix. To omogućuje poljoprivrednicima i poduzetnicima izravnu usporedbu vozila, uzimajući u obzir različite uvjete rada u svom pojedinačnim poslovima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s