Maybach – zvijezda Pebble Beacha

Svakog kolovoza obožavatelji oldtimera iz cijelog svijeta pohode Pebble Beach u Kaliforniji. Ovo okupljanje veličanstvenih klasičnih automobila Mercedes je prepoznao kao idealno mjesto za premijeru Vision Mercedes-Maybach 6, senzacionalno luksuznog klasičnog Coupea s 2 + 2 sjedala. Maybach 6 je hommage slavnom dobu aerocoupea i svjesno nosi tu tradiciju naprijed u budućnost. Coupé reinterpretira klasična, emocionalna načela dizajna na ekstreman način, slijedeći Mercedesovu filozofiju dizajna senzualne čistoće.

Otkako je Mercedes-Benz izumio automobil prije 130 godina, vožnja je izvor užitka i radosti. Uz povećanje digitalizacije dolazi do istovremene potrebe za održivim analognim rješenjima, čiji je dizajn naglašen u Vision Mercedes-Maybach 6. Vizija Mercedes-Maybach 6, koji mjeri skoro šest metara u dužinu, osmišljen je kao električni automobil. Pogonski sustav ima snagu od 550 kW (750 KS). Plitke podne baterija omogućuju doseg preko 500 kilometara prema NEDC (više od 200 milja prema EPA).

REINTERPRETACIJA Klasične estetske proporcije pokazuju izuzetno dugi poklopac motora, nisku linija krova i stražnji dio koji podsjeća na Aerocoupes modele iz prošlih vremena. Ali to nije retro dizajn – to je reinterpretacija klasičnih, estetskih načela.

Reinterpretacija Mercedes-Maybach rešetke s lijepim, vertikalnim potpornjem naglašava prednji kraj. Rešetka je inspirirana elegantnim prugastim odijelom. Maybach je 24-inčne kotače naslijedio od koncepta IAA (Inteligentni Aerodinamični Automobil). Mercedesov nedvojbeni štih daju gullwing vrata koja naglašavaju sportski karakter i siluetu vozila i imaju inovativno dizajnirane aluminijske obloge. Unutrašnjost Vision Mercedes-Maybach 6 je sinteza inteligencije i emocija i kombinira tradicionalne vrijednosti Mercedes-Benza s novim high-tech iskustvima.

KONCEPT Ima za cilj utjeloviti najbolje u luksuz, čemu treba dodati ubrzanje od 0-100 km/h za manje od četiri sekunde, najveću brzinu elektronički limitiranu na 250 km/h, te preko 500 kilometara autonomije prema NEDC (preko 200 milja prema EPA).

Baterije je moguće puniti putem kabelske veze na stanici za javno punjenje ili konvencionalno na kućnoj utičnici ili, uz još više udobnosti, bežično – putem elektromagnetskog polja. Funkcija brzog punjenja je vizionarska pa sustav omogućuje impresivan kapacitet punjenja do 350 kW. U samo pet minuta osigurava dovoljno snage kako bi se postiglo dodatnih oko 100 kilometara.

Maybach 6 je predstavljen u sklopu Monterey tjedna automobila, koji se održavao na poluotoku Monterey između 16. i 21. kolovoza 2016.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s