E-klasa s 5 Euro NCAP zvjezdica bolja i od najboljih

Euro NCAP je ne tako davno pooštrio kriterije za dobivanje prestižnih pet zvjezdica za sigurnost. Nakon što je provjerio E klasu, čini sa da će to morati uskoro učiniti ponovo, jer ostvarila je, mnogima nedostižnih, punih pet zvjezdica.

Sustavi za sigurnost putnika, sigurnost djece, zaštitu pješaka i pomoć E-klase su nagrađeni s pet zvjezdica na Euro NCAP testu, što možda i ne bi bila važna vijest da u crash testovima u sve četiri kategorije nije znatno nadmašila standard koji zahtijeva Euro NCAP kako bi se postigao najbolji rezultat od pet zvjezdica.

E-klasa je također osvojila dvije Euro NCAP “Advanced” nagrade za PRE-SAFE® i ATTENTION ASSIST, a obje nagrade nadilaze kategorizaciju zvjezdicama te naglašavaju posebne sigurnosne inovacije.

VRH U zaštiti putnika E klasa je ostvarila 95% (za pet zvjezdica potrebno je 80%), za sigurnost djece 90% (traženo je 75%), za zaštitu pješaka 77% (za 5 zvjezdica traži se 60%) i za pomoćne sustave 62% (potrebno je 50%).

Uspjeh E klase u Euro NCAP testovima je rezultat Mercedes-Benzove holističke filozofije sigurnosti. Umjesto da se fokusira isključivo na zahtjeve Euro NCAP-a i sličnih, tvrtka koristi saznanja iz vlastitog istraživanja nesreća za razvoj internih standarda za ispitivanje i postavlja kriterije testa koji idu dalje od onoga što je propisano zakonom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s