Mercedesovo čudo: Dvoznamenkasti rast prodaje!

Mercedes-Benz je u listopadu povećao prodaju dvoznamenkastom rastućom stopom dostigavši razinu od 173.096 vozila (+11,5%). U Europi, Aziji i Pacifiku, ponovno je oboren listopadski rekord, a u Kini, najvećem jedinstvenom tržištu, Mercedes-Benz je već u listopadu nadmašio prodaju iz cijele 2015.

Mercedes-Benz je time uspješno startao u četvrto tromjesečje i dostigao 1.711.017 vozila predanih kupcima u prvih deset mjeseci ove godine (+ 11,7%). Time su još jednom oboreni prodajni rekordi.

LIDER Mercedes-Benz je tržišni lider među premium proizvođačima u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Švicarskoj, Japanu, Tajvanu i SAD.

Prošli mjesec, prodaja u Europi porasla je na 71.635 jedinica, što je porast od 9,6%, te najveći broj vozila ikada prodanih u listopadu. Od te brojke, u Njemačkoj, na domaćem tržištu, oko 24.000 vozila s trokrakom zvijezdom isporučeno je kupcima. Na početku četvrtog tromjesečja, Mercedes-Benz bilježi osobito snažan rast od više od 20% u Francuskoj, Italiji, Belgiji i Švicarskoj.
Prodaja 63.771 vozila u azijsko-pacifičkoj regiji predstavlja značajan rast od 23,8% u usporedbi s prethodnim najboljim listopadom, onim iz 2015.

KINESKI RAST U Kini, najvećem jedinstvenom tržištu, snažna potražnja za automobilima dovela je do rasta prodaje u razdoblju od siječnja do listopada od 29,3%, na 387.015 jedinica.

U prvih deset mjeseci ove godine, više od pola milijuna A ili B-klase, CLA, CLA ShootingBrake ili GLA modela isporučeno je kupcima diljem svijeta, točnije 529.127 jedinica, što je novi porast prodaje od 10,8%. Potražnja za tim modelima nikad nije bila veća u razdoblju od siječnja do listopada.

VRH S klasa je i dalje najprodavaniji luksuzni automobil od početka godine na svjetskoj razini.

Priča o uspjehu Mercedes-Benz kompaktnih automobila počela je predstavljanjem A-klase 1997. i od tada, više od 5 milijuna kompaktnih automobila isporučeno je kupcima. U godini E-klase, 25.136 limuzina i karavana je isporučeno u svijetu posljednjih mjesec dana (+34,6%).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s