Nagrađeni inžinjeri koji su razvili S-klasu koja vozi sama

U kolovozu 2013. Mercedes-Benzova S-klasa je prošla put od Mannheima do Pforzheima u Njemačkoj. Ostali sudionici u prometu i prolaznici su imali vrlo malo informacija o vozilu i vožnji – iz sasvim razumljivih razloga. Bio je to poseban automobil koji je vozio samostalno. S-klasa je bila istraživačko-razvojno vozilo, opremljeno kamerama, radarom i obiljem računalne snage. Putovanje duž povijesne Bertha-Benz spomen rute pokazalo je izvedivost autonomne vožnje.

PREKRETNICA Vožnja uz pomoć elektronskog vozača u ruralnim i urbanim prometnim uvjetima označila je prekretnicu u razvoju autonomne vožnje.

Ove godine, 28. listopada dvije središnje figure razvoja ovog modela, Daimlerovi inženjeri Thao Dang i Julius Ziegler, nagrađeni su Reinhard von Koenig nagradom za tehnološki napredak vrijednom 20.000 eura. U projektu je sudjelovalo i Istraživačko središte za informacijske tehnologije u Karlsruheu sa svojim Institutom za tehnologiju.

Nagrada, koju se dodjeljuje visokostručni žiri je utemeljena od strane Schloss Fachsenfeld Foundation kako bi se prepoznavalo izvanredne tehnološke inovacije koje se bave relevantnim izazovima s kojima se suočavaju društva. Nagrada je nazvana u znak sjećanja na baruna Reinharda von Koenig Fachsenfelda poznatog, među ostalim, po strašću za utrkama i razvoju aerodinamički optimiziranog Mercedesa SSKL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s