Nova generacija prednjih svjetala u HD kvaliteti

Mercedesovi stručnjaci razvili su automobilska svjetla budućnosti koja osiguravaju maksimalne performanse i olakšavaju komunikaciju u prometu. Nova generacija HD prednjih svjetala iz Mercedes-Benz ima čipove koji rade s više od milijun microzrcala, točnije više od dva milijuna ukupno po vozilu. Inteligentnu upravljačku logiku potrebnu za dinamično funkcioniranje osvjetljenja samostalno je razvio Mercedes-Benz. Računalo dobiva detaljne informacije o okolini iz senzora vozila, te u realnom vremenu određuje snagu svjetlosti za svaki od preko dva milijuna piksela.

VISOKA REZOLUCIJA Dinamika i preciznost daje sustavu gotovo nebrojene mogućnosti stvaranja visoke rezolucije distribucije svjetla koja savršen odgovara na okolne uvjete.

Senzori, kao što su kamere i radari, otkrivanje drugih sudionika u prometu i snažna računala obrađuju podatke u milisekundi i daju prednjim svjetlima naredbe za prilagodbu razdiobe svjetla u svim situacijama. Time osiguravaju optimalan pogled za vozača bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu, kao i inovativne funkcije za dodatnu sigurnost.

Mercedes-Benz ne samo da želi postići idealnu distribuciju svjetla u svakoj situaciji, već i pomoći vozaču u kritičnim situacijama, kao što su vožnja kroz uske radove na cesti ili na opasnim križanjima. Nova generacija može projicirati svjetlosne tragove na cestu da zamijeni nestale oznake na cesti, te emitirati poruke poput strelica ili upozorenja na zaleđenu cestu.

“DigitalLight” na taj način pruža važan doprinos sigurnosti prometa na putu ka autonomnoj vožnji i prometovanju bez nezgoda.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s