Daimler je najveći proizvođač luksuznih vozila na svijetu

Dieter Zetsche, izvršni direktor Daimlera

Daimler je prije nekoliko godina pokrenuo opsežan Projekt 2020 koji je za cilj imao potpuno promijeniti strukturu ponude, kupaca i filozofije Mercedes-Benza. Prije svega ponuda je trebala postati pristupačnija, poželjnija i bogatija, kupci su trebali postati mlađi, a filozofija prizemnija i manje ekskluzivna.

Na tragu aktivnosti poduzetih u tom smjeru, Daimler će završit će ovu godinu kao najveći i najprofitabilniji proizvođač luksuznih vozila u svijetu, i to četiri godine prije nego što se planiralo, kazao je za Reuters izvršni direktor Daimlera Dieter Zetsche.

KLJUČ USPJEHA Proširivanje ponude na kompaktnu klasu privuklo je mlade i aktivne obitelji koje su se za Mercedes odlučile puno prije umirovljeničkih godina.

“Postići ćemo to ove godine, četiri godine prije nego što smo planirali”, kazao je u četvrtak Zetsche tijekom ekonomske konferencije u Frankfurtu, istaknuvši kako je cilj kompanije bio da 2020. postanu najveći svjetski proizvođač vozila iz premium segmenta. Istovremeno Mercedes bilježi izvanredne rezultate na dalekim tržištima, osobito SAD-u i Kini.

Podsjetio je da je taj cilj, koji je u početku izazvao dosta skepse i podsmjeha, najavljen 2011., no da je kvalitetna strategija i izvanredna reakcija kupaca omogućila ostvarenje plana, daleko prije zacrtanog roka.

Daimlerov odjel osobnih vozila Mercedes-Benz ove će godine prodati više od dva milijuna automobila, te će po prodaji prestići druga dva njemačka konkurenta na tržištu luksuznih vozila – Audi i BMW.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s