Vozači alergičari mogu opušteno disati u kabinama Mercedesa

Od A-klase do S-klase, svi Mercedes-Benz modeli nose pečat Europskog centra za istraživanje alergija (ECARF). Pečat potvrđuje da vrijednosti izmjerene u unutrašnjosti vozila zadovoljavaju stroge zahtjeve Zaklade i da je to potvrđeno testovima. Novi postupak ispitivanja razvijen od strane Mercedes-Benza, za koji je prijava patenta podnesena, pokazalo je da su čak i najsitnije alergene čestica uspješno zarobljeneu ugljenom filteru finih čestica u vozilu. Rezultate su potvrdili medicinske studije provedena od strane ECARF instituta u inovativnoj mobilnoj peludnoj komori na parceli sveučilišne bolnice Charite u Berlinu.

Alergije su sada najčešći oblik kronične bolesti u razvijenim zemljama svijeta. U Europi oko 30 posto stanovništva je pogođeno alergijskim tegobama. Alergije ne vrebaju samo u zraku, peludom od proljeća do jeseni, već i emisijom materijala ili dodirom s njima, a mogu dovesti do jake imunološke reakcije sa simptomima kao što su oticanje nosne šupljine i bronhijalne cijevi ili oticanjem i svrbežom očiju.

Vozači koji imaju problema s alergijama mogu slobodno i opušteno disati u kabinama Mercedes-Benz automobila, jer su brojne unutarnje komponente testirane na inhalacijske alergene prije nego vozilo kreće u proizvodnju. Osim toga, peludni filter koji zaustavlja alergene u zraku kojega sustav provjetravanja upuhuje u kabinu testirani su za ispravno funkcioniranje kako u novom, tako i u rabljenom stanju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s