Agro Arocs troši 23 posto goriva manje od drugih vozila u poljoprivredi

Kao rezultat dužih udaljenosti za transport, rasta veličine farmi, te povećanja udaljenosti između farmi i polja, sve se više važnosti pridaje potrošnji goriva i transportnom kapacitetu vozila. DLG Power Mix transport Test je postupak ispitivanja koji se provodi neovisno, u skladu s precizno definiranim ispitnim kriterijima, a standardizirani postupak za mjerenje određuje izlaz i specifičnu potrošnju goriva vozila koja se koriste u poljoprivredi pri punom i djelomičnom opterećenju. Ispitni postupak se provodi pod standardiziranim uvjetima rada i uključuje mjerenja izlazne snage i potrošnju goriva za vrijeme obavljanja specifičnih zadataka i vožnje na cesti. Rezultat se iskazuje u gramima po kilovat-satu. Potpuni rezultati testa mogu se pregledati i skinuti na DLG stranici, kao i na aplikaciji DLG Power Mix. To daje poljoprivrednicima i poduzetnicima mogućnost izravne usporedbe vozila i kvalitetnog odabira odgovarajućeg vozila za potrebe njihova posla.

NAJUSPJEŠNIJI U svakoj ispitnoj kategoriji zahtjevnog DLG Power Mix testa kojeg je provela Njemačka poljoprivredna komora (DLG), Mercedes-Benz Arocs 2051 AK 4×4 ostvario je najniže rezultate ikad zabilježene ovim mjerenjem.

U strogom ispitnom postupku, koji se usko temelji na potrebama stvarnog svijeta poljoprivredne prakse, Arocs je nagrađen međunarodno priznatim pečatom “DLG-odobrio 2016”. Pri izvršavanju lakih i teških poljoprivrednih transportnih zadataka, on troši do 23 posto manje goriva nego što je prosjek svih vozila i traktora do sada ispitanihu postupku DLG PowerMix. Drugim riječima, Arocs 2051 AK 4×4 je neosporni broj jedan kada je riječ o učinkovitosti i ukupnoj energetskoj bilanci.

VISOKA UČINKOVITOST Mercedes-BenzArocs 2051 AK 4×4 je na DLG Power Mix testu potvrdio vrlo visoku učinkovitost od 90 posto. Ekstremno niske vrijednosti potrošnje i visoka učinkovitost detaljno su dokumentirani u DLG izvješću o ispitivanju pod brojem 6416.

Mercedes-Benz Arocs 2051 AK 4×4 kojega je testirao DLG temelji se na off-road tegljaču s pogonom na sva četiri kotača i Euro VI 12,8-litarskim dizel motorom OM 471, koji isporučuje 375 kW/510 KS pri 1800 okretaja u minuti. Arocs 2051 AK 4×4 za DLG Power Mix test dorađen je opsežnom poljoprivrednom opremom koju je instalirao ovlašteni partner Harald Bruhns GmbH. Imao je stražnje zglobno vratilo s 1000 okretaja u minuti, hidraulički sustav ovisan o opterećenju, osam hidrauličnih priključaka straga, četiri hidraulične kontrolne jedinice za rad opreme i ISOBUS terminala, a specifična poljoprivredna oprema zaokružena je raznim spojnicama prikolica i radnih lampi, kamerom, kao i Terra širokim gumama za meko tlo u veličini 560/60 R 22.5 na prednjoj osovini i 750/45 R 22,5 na stražnjoj osovini. S 24 tonskom troosovinskom prikolicom koju propisuje DLG, Arocs 2051 AK 4×4 impresionirao je niskom specifičnom potrošnjom goriva u Power Mix testnim kategorijama “lakih i teških transportnih zadataka” na brzinama od 40, 50 i 60 km/h.

Njegova izvrsne performanse pokazuju da je Mercedes-Benz Arocs 2051 AK 4×4 izuzetno isplativo rješenje za sve poljoprivredne transportne zadatke, čak i kada je opremljen širokim gumama, što je znatno bolje od standardnog traktora.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s