Rekordna prodaja Vito, V-klasa i Citan vanova

Mercedes-Benz i ove godine niže uspjehe kakve su samo najveći optimisti mogli predvidjeti. U segmentu osobnih automobila srednjoročni planovi su ostvareni nekoliko godina prije roka, a rekordima se pridružuje i Mercedes-Benz Vans koji će postaviti još jedan novi rekord. Od siječnja do studenog ove godine isporučeno je više vozila kupcima nego u cijeloj također rekordnoj 2015. Gledano u postocima, Mercedes-Benz Vans povećao je prodaju za oko 13 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na oko 324.000 vozila. To znači da je mjesec dana prije kraja godine prodaja bila gotovo 3.000 jedinica bolja nego u cijeloj 2015.

Najjači pokretači prodaje bili su aktualni modeli segmentu srednje veličine – Vito van i V-klasa MPV – koja je, zajedno s Citan urban kombijem, već zabilježila najuspješniju godinu u njihovoj povijesti. Posebno raste udio privatnih korisnika, gdje Vito Tourer i Citan imaju snažni pozitivni utjecaj na prodajne brojke. Prodaja Sprintera nastavila se na rekordnoj razini od 2015. Konačni podaci za cijelu 2016. bit će objavljeni na godišnjoj konferenciji za novinare Daimler AG 2. veljače 2017.

Volker Mornhinweg, voditelj Mercedes-Benz Vans ne krije zadovoljstvo već sada: „Činjenica da smo postavili novi godišnji rekord već u studenom je veliki uspjeh našeg globalnog tima uz naše strategije rasta i uvjerljiv portfolio proizvoda, jasno smo nastavili trend i održali vodeću poziciju na tržištu i ove godine. Uz snažan rast u privatnom segmentu, ključni doprinos tomu dao je i stalno rastući volumen flotnih narudžbi iz cijelog svijeta.“

DOLAZAK X-KLASE Očekivanja od 2017. nisu ništa manja jer na tržište dolazi impresivni pick-up Mercedes-Benz klase X, prvi pick-up jednog premium proizvođača čiji je cilj osvojiti nova tržišta diljem svijeta od kraja 2017.

Na taj način Mercedes-Benz će osigurati još širu prisutnost na tržištu te će evoluirati od proizvođača globalno uspješnih kombija do pružatelja integriranih rješenja. U punom zamahu je i uvođenje digitalizacije, automatizacije i robotike u kombije, a razvija se i niz inovativnih ponuda čiji je cilj da se prijevoz robe i ljudi obavi što učinkovitije, uz ekonomsku korist klijenata, ali i potpuno nove mogućnosti za posao.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s