Električni Smartovi imaju doseg 160 kilometara

Smart razbija predrasude o skupim električnim vozilima. Naime, cijene za Njemačko tržište kreću od 21.940 eura za manji ForTwo, dok je cijena većeg ForFour modela 22.600 eura. Takve cijene čine električno vozilo dostupnijem većem broju potencijalnih vozača.

Novi Smartovi agilniju su no ikada prije. Iako su i do sada slovili za male gradske jurilice, s električnim pogonom taj im epitet još više pristaje. Smartove pokreće 60 kW (81 KS) snažan električni motor koji raspolaže i sa 160 Nm okretnog momenta od početka vožnje! Snaga se prenosi na stražnju osovinu, a sve skupa rezultira dosegom od respektabilnih 160 kilometara.

BRZINA Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 130 kilometara na sat. Za gradski automobil koji nema emisije štetnih plinova – izvrsno!

Smart je jedini proizvođač automobila u svijetu koji može ponuditi svoju paletu modela s oba motora – onim s unutarnjim izgaranjem i onim na električni pogon. Ubrzo nakon objavljivanja Smart ForTwo i Smart ForFour modela, Smart najavljuje i ForTwo cabrio također s električnim pogonom. On će biti na raspolaganju od svibnja, s najavljenom cijenom već od 25.200 eura.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s